16

KANTINECOACH NICOLIEN SAUERBREIJ Olympisch kampioen snowboarden. 1. Wat eet jij dagelijks? Ik eet heel veel groenten en fruit, haverkoeken en dat soort verantwoorde dingen. Ik nam naar wedstrijden altijd een eigen kok mee, zodat ik niet afhankelijk was van de restaurants in hotels. Daar is alles zo door en door gegaard: daar zit geen vitamine meer in. Ik nam zelfs mijn eigen biologische groenten en fruit mee, voor het geval dat ik dat op reis niet kon krijgen. Door mijn eigen eten en drinken te verzorgen, maak(te) ik het mogelijk om het maximale aan de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. 2. Moet jij met andere dingen rekening houden omdat je veel in de kou bent? In de kou en op grote hoogte verbrand je meer dan op zeeniveau omdat je hartslag hoger is. Met de hoeveelheid trainingsuren die wij maken, verbranden we zó 5000 kilocalorieën per dag. Ook op wedstrijddagen maak ik 10 runs tijdens een wedstrijd, dus wat ik eet is dan heel belangrijk. 3. Welke plek heeft voeding in jouw leven? Voeding is voor mij essentieel; ik ben ZOEKEN NAAR BALANS BLIJF VARIEREN EN acht maanden per jaar onderweg, waarin ik maximaal moet presteren. Ik heb zoals ik al zei altijd een eigen kok bij me en eigen boodschappen, omdat daar het verschil in zit volgens mij. Dan heb ik er zelf controle over en kan ik beter presteren dan mijn concurrentie. 4. Wat is er in jullie kantine voor de jeugd verkrijgbaar? Schnitzel, bratwurst, apfelstrudel, kaiserbrötchen en warme chocomel. Dat is dus niet echt een ‘bewust assortiment’. De topsporters letten over het algemeen wel op welke voeding het meeste energie en voedingsstoffen oplevert. Maar wat de jeugd hier aangeboden krijgt, is nog wel voor verbetering vatbaar. 5. Hoe gaan we de jeugd inspireren? Ik denk dat we niet de nadruk moeten leggen op wat gezond of bewust is, maar op het feit dat goede voeding gewoon lekker is! Er is nog veel te winnen en ik ben helemaal voor een 16

17 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication