25

BERENKLAUW ANDERS Ingrediënten voor 4 stuks • 4 Balletjes Breed • 1 courgette • 1 rode paprika • 1 grote witte ui, in parten • 8 satéprikkers BEREIDING 1. Maak de Balletjes Breed klaar volgens de instructies op de verpakking. 2. Was de courgette en snijd deze in plakken. 3. Snijd de paprika in grove blokken, maar niet groter dan de stukken van het Balletje Breed (zie punt 5). 4. Gril de ui, courgette en paprika in de klapgrill in 2 minuten per kant beetgaar. 5. Snijd het Balletje Breed in 4 kwarten en doe deze om en om met stukken courgette, paprika en ui aan de prikker. Herhaal dit voor de overige ‘berenklauwen’. Tip Je kunt de groenten ook de dag van tevoren snijden, grillen en bewaren in de koeling tot gebruik. 25 VOOR DE NOTENSAUS • 1 ui • 1 teen knoflook • 1 el (kokos)olie • 1 tl sambal • 150 g gemengde notenpasta (zonder zout) • 75 ml kokosmelk • 25 ml water • himalaya- of zeezout • zwarte peper BEREIDING 1. Schil de ui en hak hem fijn. Doe dit ook met de knoflook. 2. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en knoflook tot het lekker ruikt. 3. Voeg de sambal toe en fruit even mee. 4. Voeg de notenpasta, kokosmelk en het water toe en roer goed. Wil je de saus wat dunner, voeg dan extra water toe. 5. Breng op smaak met een snufje himalaya- of zeezout en zwarte peper.

26 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication