37

Recepten MAAK HET MENU COMPLEET MET EEN GROENE SALADE HOOFDGERECHT Voorbereidingstijd: KIPBURGER MET ZOETE AARDAPPEL Ingrediënten voor 4 personen • 1 rode ui • 2 wortels • 1 stengel bleekselderij • 4 takjes verse basilicum • 4 takjes verse peterselie • 50 g spinazie • 3 el havervlokken • 400 g kippendij, in stukjes • 1 el sojasaus • 4 el sesamzaad • 600 g zoete aardappel • 2 el olijfolie • 1 el kokosolie Keukenbenodigdheden: keukenmachine, bakpapier 15 minuten BEREIDING Bereidingstijd: 30 minuten 1. Snijd de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukken. 2. Hak het basilicum en de peterselie fijn. 3. Doe de groenten en kruiden samen met de spinazie, havervlokken, kip, sojasaus en het sesamzaad in een keukenmachine en maal tot een grof geheel. Voeg extra havervlokken toe als het mengsel te nat is. 4. Maak met natte handen 4 burgers van het mengsel. 5. Leg de burgers apart in de koelkast. 6. Verwarm de oven voor op 180 °C. 7. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in frieten. 8. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg hier de frieten op. 9. Besprenkel de frieten met de olijfolie en roer goed door elkaar. 10. Bak in circa 20 minuten gaar in de oven. 11. Verwarm ondertussen de kokosolie in een koekenpan en bak de burgers gaar: circa 5 minuten per kant. 12. Serveer de kipburgers met de zoete-aardappelfrieten; breng eventueel op smaak met wat himalaya- of zeezout. 37

38 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication