25

Kerstdiner Kinderkookcub Bakken, kneden, mixen, stampen, roeren, pureren: de kinderen van de kinderkookclub van de SWA draaien er hun hand niet voor om. Met veel enthousiasme hebben ze de afgelopen maanden menig gerecht gekookt. Zo werd genoeg ervaring opgedaan om in december met zijn allen een heus kerstdiner te bereiden. Elk kookeiland maakte een gang, die ze aan de andere kinderen uitserveerden. Het maken van het dessert had de voorkeur van de meeste kinderen, zodat we moesten loten. Eenmaal aan hun eigen kookeiland gingen ze allemaal toch enthousiast aan het werk, waarbij ook menige pan of schaal werd uitgelikt. Naast het maken van hun gang van het diner leerden de kinderen ook dat timing belangrijk is. Want nadat de soep gegeten is kan het hoofdgerecht niet lang op zich laten wachten en ook het sluitstuk van het diner moet er natuurlijk perfect uitzien. Gezellig hebben we, aan een mooi gedekte tafel onder kaarslicht, met zijn allen alles opgegeten. De kookjuffen gingen voldaan en trots naar huis. Deze kinderen kunnen wel wat. Tonneke van Kesteren, Jeannette Aa-Vinke en Diana Niks 25 (advertentie)

26 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication