23

Toch produceren die zeven lijnen zo’n driehonderd verschillende producten... Zo ziet het product er na de frituur uit. De buitenkant is krokant, maar de binnenkant is nog niet gaar. Na de frituur volgt de oven waar het product verder gegaard wordt. Procesoperator aan het werk aan lijn 1. De productielijnen worden op de lijn zelf bediend. Overzicht van productielijn 2. Deze lijn combineert, net als lijn 1, een frituur en een oven. Na de frituur gaan de burgers enkele minuten de oven in. Na de oven zijn de burgers voldoende gegaard. Afhankelijk van het product (ready to cook versus ready to eat) worden frituur en oventijden vastgesteld. Vertrouwen Voor Dalco is de productie van vegetarische producten niet direct het resultaat van de toegenomen interesse in die producten. “Het is mooi dat mensen steeds meer voor vegetarische producten kiezen, maar het is niet zo dat we de grillen van de markt continu volgen”, licht Wagemakers toe. “Sterker Een procesoperator voert een steekproef kerntemperatuurmeting uit tussen de frituur en de oven. Producten rollen uit de frituur in lijn 1. nog, goede vegetarische producten maak je niet zomaar even. Daarvoor heb je toch echt kennis en ervaring nodig. Mijn vader begon er in 1975 al mee en bleef experimenteren met verschillende grondstoffen en productiemethodes. Dat was in die tijd echt niet meteen economisch rendabel. Maar dat kenmerkt Dalco ook echt: wij kopen soms een machine omdat we er in geloven, niet omdat een accountant me vertelt dat we die machine in drie jaar terugverdienen. Daar speelt natuurlijk ook in mee dat wij in principe geen concurrenten hebben. Onze klanten zijn elkaars concurrenten. Wij maken hun producten. Voor die klanten is het belangrijk dat ze ons kunnen vertrouwen. En 23

24 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication