31

Recept Wat heb je nodig • 150 gram parelcouscous • 50 gram veldsla • 200 gram pompoen • 100 gram wortel • 10 cherrytomaatjes • 1 ui • 3 eetlepels olijfolie • ½ theelepels ras el hanout • ½ bouillonblokje (groenten) Dit keer hebben we een lekker recept met couscous voor u. Couscous is een grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Afrika. Het gemaakte griesmeel wordt via een draaitrommel omgevormd tot kleine bolletjes. Vaak is couscous in verschillende kleuren en maten te krijgen. Met dit recept kunt u lekker variëren. In stap 6 van dit recept staan al een aantal voorbeelden van ingrediënten die u extra kunt toevoegen aan het gerecht. Daarnaast kunt u ook prima vis, vlees of gevogelte toevoegen. Zoals bijvoorbeeld wat stukjes gerookte zalm, gebakken kipfilet of rundvleesstukjes. TIP: Dit recept is in de zomer ook prima koud te serveren als een soort salade. Bij het garneren kunt u er dan nog eventueel een partje limoen bij doen. parelcouscous met pompoen Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Vervolgens schilt u de wortels; snijd deze ook in stukjes. Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen. 3. Meng daarna in een bakje 2 eetlepels olijfolie met de ras el hanout. Meng de wortel, pompoen en ui met de kruidenolie. Verveel dit over een bakplaat, met bakpapier erop. Bak dit ongeveer 20-25 minuten in de oven. Prik met een vork in de pompoen om te controleren of deze gaar is. Als deze zacht is, is het klaar. 4. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en voeg een half bouillonblokje toe aan het water. 5. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën of kleiner. Als laatste mengt u de parelcouscous met de pompoen, wortel, ui, veldsla, cherrytomaatjes, snufje zout en peper en 1 eetlepel olijfolie. 6. Eventueel kunt u nog wat andere groentes erbij doen. Denk aan bijvoorbeeld komkommer, kikkererwten, kappertjes of olijven. Daarnaast kunt u ook nog verse kruiden toevoegen (peterselie of koriander bijvoorbeeld). Eet smakelijk en succes met het maken CARDIA MAGAZINE AUG 2022 31

32 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication