32

Gegrilde mais salade met mangos Recept voor vier personen Wat heb je nodig • 250 gr witte, zwarte of rode quinoa • 1 kleine rijpe mango • 1 rijpe avocado • 300 gr rijpe tomaten in verschillende kleuren • 2 limoenen • 2 maiskolven • Olijfolie • 2 tenen knoflook • 1 verse rode peper • 20g feta • ½ bosje verse koriander of munt • Zout en peper z quinoa tomaats kruidens avocado en feta Bereiding 1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze vervolgens goed uitlekken. 2. Schil de mango en de avocado, verwijder de pitten en snijd deze samen met de tomaten in stukjes. Meng deze ingrediënten in een grote kom en voeg hier de rasp en het sap van de limoen toe. Doe ook 2 eetlepels olijfolie erbij en een beetje zout en peper. 3. Grill de maïskolven in een hete grillpan totdat deze mooi gegrild zijn. Rits vervolgens de maïskorrels voorzichtig van de kolf. 4. Pel de tenen knoflook, snijd deze samen met de rode peper in dunne plakjes, zet deze ingrediënten in een pannetje met 1 eetlepel olijfolie op een laag vuur. Roer dit regelmatig door totdat ze licht bruin zijn. 5. Voeg vervolgens de peper, knoflook, de quinoa en de maiskorrels in de grote kom erbij en meng deze goed door elkaar. 6. Proef de salade even en voeg eventueel wat zou en peper toe. 7. Verdeel de salade over de borden, strooi er gekruimelde feta en koriander of munt over. CARDIA MAGAZINE OKT 2021 33 Eet smakelijk

33 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication