23

Alle ingrediënten zitten in de pan. Recept Ghoegrie Benodigdheden: • twee kleine blikken kikkererwten of één groot blik • twee tenen knoflook • 1 rode peper • 1/2 blikje tomatenpuree • zout • zonnebloemolie Bereidingswijze: blikje tomatenpuree aan de erwten toe te voegen. En dan maar roeren.” Tijdens het koken vertelt Asha mij dat ze als kind en tiener in Suriname woonde. Haar moeder leerde haar nooit koken, ze kreeg het mee door Altijd bij haar moeder in de keuken te zijn. Toen ze 14 was, ging haar zus van 15 trouwen en kwam het koken op de schouders van Asha terecht. Ervaring heeft ze dus zeker wel. ‘Als ik niet Surinaams eet, mis ik iets’ Ik vraag Asha of ze eigenlijk wel houdt van Nederlands eten. Asha lacht. “Ik lust alles behalve spruiten. “Tja, dat heeft elke Nederlander ook moeten léren eten, is het niet? Ze vertelt ook dat wanneer ze geen Surinaams eten eet, ze het gevoel heeft dat ze iets mist. Dat kan ik me helemaal voorstellen. Na een kwartier roeren is de Ghoegrie klaar. “Het maken van deze maaltijd viel me echt alles mee. Nu lekker samen eten. Heerlijk was het! Als u thuis ook eens Ghoegrie wilt proberen: ik kan het u zeker aanraden. Het recept deel ik graag met u!” CARDIA MAGAZINE APRIL 2022 23 Stap 1 Pel de knoflooktenen en stamp ze fijn Stap 2 Was de kikkererwten in een zeef Stap 3 Snijd de groene kop van de peper af en stamp hem fijn, de zaadjes mogen erbij Stap 4 Verwarm een laagje olie in de pan en doe de kikkererwten erbij. Stap 5 Voeg de gemalen knoflook en peper toe, een flinke scheut zout en een half blikje tomatenpuree Stap 6 Roer dit zo af en toe door, gedurende een kwartier. Eet smakelijk! De Ghoegrie is klaar!

24 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication