29

Als 15-jarige jongen stapte Jeffrey Grooteman al de deuren van het, toen voor hem nog onbekende, Tabitha binnen. Hij begon als stagiair. Al snel stroomde hij door naar oproepkracht Facilitair medewerker. Tegen de tijd dat hij bijna klaar was met zijn opleiding werkte hij als kok en catering medewerker voor Tabitha. Sinds vorig jaar is hij ook te vinden op kantoor, als HR-medewerker. Maar zijn grote passie voor koken laat hij niet los! Vandaar dat hij zijn functie als HR-medewerker en kok combineert. Sinds zijn eerste stappen binnen Cardia zijn we inmiddels 10 jaar verder, tijd om Jeffrey eens in het zonnetje te zetten en hem beter te leren kennen. Geef Jeffrey een pan en wat groenten en hij is een gelukkig mens. Volgens zijn ouders stond hij vanaf zijn 5e al in de keuken om gerechtjes voor te bereiden voor de hele familie. Niet zo gek dus dat hij met zijn creaties nu ook de bewoners van Tabitha gelukkig maakt. “Koken is iets bijzonders. Je kunt met simpele dingen mensen blij maken. Voeg er wat kruiden of iets extra’s aan toe en het gerechtje doet denken aan vroeger en het roept herinneringen op. Een gerecht is een stukje beleving,” vertelt Jeffrey enthousiast. Eetbeleving is iets waar Cardia op dit moment veel mee bezig is. In Tabitha is het nieuwe Grand Café bijvoorbeeld net een paar maanden open. In de nieuwe keuken worden alle maaltijden bereid. “De bewoners van Tabitha komen regelmatig langs. Dan vragen ze wat we gaan eten. Het is wel een kritische doelgroep,” lacht Jeffrey, “Ik vind het leuk om te koken voor ouderen, ze zijn erg eerlijk. Als ze het eten niet lekker vinden dan zeggen ze dat meteen. De catering medewerkers of de koks doen altijd een rondje wanneer het eten is geserveerd. Even vragen of het smaakt. De kok helpt daarnaast ook een enkele keer met het serveren van het dessert. Zo horen we feedback van de bewoners en kunnen we iets uitleggen over het gerecht. Dat is ook onderdeel van een stukje beleving. Zo proberen we elke maaltijd speciaal te maken.” Koken is ontspanning Dat Jeffrey van koken houdt, valt niet te ontkennen. Als hij wil ontspannen omdat hij bijvoorbeeld druk is met z’n opleiding is het eerste wat hij doet: de keuken in. “In de keuken kom ik echt in m’n comfortzone. Dat zit ik in mijn eigen wereld en ben ik alleen maar gefocust op het maken van een gerecht. Ik vind het heerlijk om de hele dag bezig te zijn met koken, helemaal als ik wil ontspannen,” vertelt Jeffrey met een brede glimlach. “Koken is echt iets bijzonders.” Combinatie HR en kok Hoewel Jeffrey erg blij wordt van koken wilde hij toch meer met z’n opleiding doen dan in de keuken staan. “Het is een bewuste keuze geweest om als HRmedewerker aan de slag te gaan. Ik studeer Human Resource Management en word ook erg blij van het begeleiden van personeel. Ik vind deze afwisseling nu erg leuk. De ene dag ben ik snijbonen af aan het stomen en vlees aan het garen en de andere dag ben ik bezig met het regelen van zaken voor het personeel. Heel divers! Voorlopig geniet ik van deze combinatie en houd ik de keuken er nog even bij. Ik heb het bij Cardia erg naar m’n zin!” Meer weten over het werken bij Cardia? Kijk op www.werkenbijcardia.nl voor meer informatie en de laatste vacatures. CARDIA MAGAZINE APRIL 2022 29

30 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication