Knoflook crostinis l Benodigdheden Pulled chicken • 1 kilo kippendijen • 2 uien • 1 paprika (geel of rood) • snuf zout • 2 theelepels paprikapoeder • 3 tenen knoflook • 8 eetlepels barbecuesaus • 50 ml water • 1 theelepel sambal met pulled chicken en rode ui compote Bereiding Pulled chicken 1. Snijd de ui in ringen en de paprika in ringen of blokjes. Verhit een scheutje olie of boter in een braadpan en fruit hierin 5 minuten de ui en paprika aan. 2. Doe de kippendijen in een schaal en kruid met een snuf zout en het paprikapoeder. 3. Meng de kippendijen samen met de barbecuesaus, de fijn geperste knoflook, theelepel sambal en het water. 4. Voeg nu de kippendijen bij de uien en bak even kort aan. Verwarm ondertussen de oven op 160 graden. Bak de kippendijen even kort mee totdat de oven is voorverwarmd. Schep de kippendijen met het uien-paprika mengsel in de braadpan en schuif deze in de oven (met deksel) en laat de kip ongeveer 1 uur tot 1 uur en 30 minuten sudderen in de oven. Schep halverwege het mengsel even om. Zodra de kip uit elkaar valt is het gaar. Benodigdheden Rode ui compote • 1 kg rode ui • 500 ml rode wijn • 50 ml rode wijn azijn • 1 eetlepel honing • 60 gram suiker Benodigdheden Crostini • 1 ciabatta brood • 1 teentje knoflook • 50 ml olijfolie • Zout en peper Bereiding Rode ui compote Bereiding Crostini Schil de rode ui en snijd deze in ringen. Bak de rode ui aan in een pan. Zodra de uien glazig beginnen te worden kunt u de overige ingrediënten toevoegen. Roer alles even goed door en laat het kort nog even bakken. Proef even of de ui compote op smaak is en vervolgens eventueel nog zout en peper toevoegen. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Pak een bakplaat en bedek die met bakpapier. Rasp of pers de knoflook en doe dit samen met de olijfolie in een kommetje. Zet apart. 2. Snijd de ciabatta in dunne plakken van ongeveer 1 cm dikte. Leg de plakken op de bakplaat. 3. Pak een bakkwast en doop die in het knoflook olijfolie mengsel. Besmeer de bovenkant van de broodjes er royaal mee in. Te weinig olijfolie? Voeg een beetje extra toe, geen probleem! 4. Bestrooi de broodplakjes met wat zeezout en versgemalen zwarte peper. 5. Zet ze +/- 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Afhankelijk van het type oven kan dit proces ook sneller gaan of iets langer duren. Zet voor de zekerheid een timer voor 10 minuten en controleer tussentijds. 6. Laat de crostini’s afkoelen. Serveer ze met wat rode ui compote en pulled chicken erbovenop. CARDIA MAGAZINE DEC 2021 37
38 Online Touch Home