Eten verbindt: Pepijn over smaak, gezondheid en verbinding. Eten en drinken is van belang voor behoud van gezondheid en welzijn. Bij Comfor staat gezond eten centraal tijdens de drie belangrijke momenten van de dag: ontbijt, lunch en diner maar ook tussendoor. Wij begrijpen dat goede voeding niet alleen bijdraagt aan het lichamelijke welzijn, maar ook aan het sociale en emotionele welzijn van de bewoners. Daarom zorgen we ervoor dat onze maaltijden niet alleen gezond en lekker zijn, maar ook een moment van verbinding en gezelligheid vormen. In dit interview vertelt collega Pepijn, met zijn ervaring en achtergrond als chefkok, hoe hij zich dagelijks inzet om dit voor Comfor tot in de puntjes te verzorgen. Met én voor de bewoners. Pepijn, als we het over eten en drinken bij Comfor hebben, wat kun je daar in de basis over zeggen? Gezond, gevarieerd en voldoende keuze. Met gezond bedoelen we rijk aan voedingsstoffen die helpen om de lichamelijke gezondheid te ondersteunen, zoals vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. We vinden het daarnaast heel belangrijk dat elke bewoner keuze heeft. Ontbijt, lunch en diner zijn drie belangrijke momenten waar veel bewoners naar uitkijken. We willen naast gezond ook gevarieerd en gezellig eten en drinken. Het moet voedzaam zijn, maar vooral ook lekker. “Naast de drie maaltijden op de dag zijn ook de tussendoortjes belangrijk. Dagelijks is er vers fruit en andere lekkernijen.” Hoe is die keuze merkbaar voor de bewoners? Het start bij het ontbijt. Ruime keuze aan zowel broodsoorten als beleg. Maar ook bij het ontbijt bijvoorbeeld keuze voor eitje; bereid naar keuze. Tijdens lunch serveren we soep of een specialer gerecht naast de dagelijkse broodmaaltijd. Bijvoorbeeld een pasteitje met kippenragout. Wanneer iemand wat extra’s wil, kan dat. Doen wat nodig is en bijdraagt aan het welzijn van de bewoners. Daar zetten wij ons elke dag met 100% voor in. 18
19 Online Touch Home