10

Noedels met gewokte groenten en rundsreepjes Ingrediënten voor 4 p / 1 portie = 59g - KH = 4,7KHRW 500g rundsreepjes 4 wortelen 1 spitskool (600g) 250g sojascheuten 2 sjalotten Gember 1cm 2 teentjes knoflook 200g (volkoren)noedels/wokmie (droog gewogen) 3el zonnebloemolie 2el sojasaus Zwarte peper Bereiding • Snijd de wortelen in dunne staafjes (0,5 bij 4 cm). Snipper de sjalotten en knoflook fijn. Hak de gember fijn. Snijd de spitskool in 2, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. • Verhit 2el olie in een wok of grote pan en bak de rundsreepjes in enkele minuten gaar. Haal ze uit de wok. • Verhit 1el olie en roerbak de fijngesnipperde sjalotten en de knoflook glazig. • Voeg de gember, wortelstaafjes en spitskool toe en bak op een hoog vuur. Giet er de sojasaus bij en blus tussendoor met beetjes water. Blijf voortdurend roeren. Als wortel en spitskool bijna gaar zijn, voeg de sojascheuten toe en laat nog even al roerend sudderen op een matig vuur. • Bereid intussen de noedels/wokmie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking: Kook gaar in lichtgezouten water en giet af OF strooi de noedels op het laatste in de wok en roerbak nog even mee. • Doe de runderreepjes en de noedels terug in de wok en meng goed onder elkaar. Kruid af met zwarte peper. • Verdeel de noedelwok over 4 kommetjes of diepe borden. Tip Je kan bij dit gerecht natuurlijk variëren met de groenten. Ook een ander stukje vlees zoals kip of scampi of … Smakelijk! Diëtist Liesbeth Theunis 10

11 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication