11

STOOMOVEN + VACÜUMLADE Wat is sous-vide koken? Sous vide is een kookmethode “onder vacuüm”. Het gaat om het vacuüm bereiden van voedsel, op lage temperatuur - vaak de gewenste kerntemperatuur. Deze manier van koken is vandaag de dag erg populair omdat alles zo perfect gaar is en de natuurlijke smaken en texturen nog intenser waargenomen kunnen worden. STOOMKOKEN VOOR IEDEREEN Het basiskookboek voor de stoomoven door Karin Verhelst. ‘Stoomkoken voor iederen € 21,99 via Miele.be. PROFI-OVEN Hoe hou ik mijn vlees sappig in de oven? Dit kan op 2 manieren. Slowcooking, traag garen op lage temperatuur of de profi functie, het toevoegen van vocht d.m.v. stoomstoten. Tijdens een stoomstoot creeërt u een barrière rond het gerecht waardoor de bereiding verder gaart, maar het natuurlijk vocht niet kan verdampen. Knapperig van buiten en zacht van binnen! C Heteluchtfriteuse Wist u dat als u de vochtigheidsgraad van een combi-stoomoven van Miele instelt op 0%, u hem kan gebruiken als een heteluchtfriteuse? Ideaal voor snelle bereidingen, zonder dat daar vetten of olie aan te pas komen. Dat maakt traditionele lekkernijen plots heel wat minder zondig. Afhankelijk van de bereidingstijd kan u 1 tot 3 stoomstoten toevoegen, handmatig of tijdsgestuurd. Tip: Dit kan ook perfect met een combistoomoven. Zin in meer? Neem deel aan één van onze culinaire workshops

12 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication