0

Ga zorgeloos de feestdagen in met Miele

Waarom kiezen voor Miele? Al sinds de oprichting in 1899 luidt het motto ‘Immer Besser’. Met die visie blijven we innoveren naar steeds betere toestellen met betere functies voor een betere service. Resulterend in toestellen die lang meegaan, van goede kwaliteit zijn en de allerbeste resultaten leveren voor onze klanten. Of u nu kookt, de was doet, stofzuigt, strijkt of koffie zet, Miele gelooft in intuïtieve technologieën, met toestellen die helpen tot het creëren van een gemakkelijke life-work balance in huis. De beste innovatie is er immers een die het werk onopgemerkt vlotter maakt, die inspireert tot meer creativiteit en alle obstakels uit de weg ruimt. Dat is wat Miele voor ons betekent. Onze klanten weten op die manier dat ze met Miele de juiste keuze te hebben gemaakt. “Eens een Miele, altijd een Miele”. Nu en voor toekomstige generaties. Lynn De Schuyter CULINARY MANAGER

Inspiratie kerstdiner VOORGERECHT 4| 100 minuten Materiaal: hoge niet-geperforeerde stoomovenpan, porseleinen stoomovenpan Rundstartaar met gekonfi jt kwartelei en consommé van tomaat DIT HEB JE NODIG Consommé Tomaten Eiwitten Bouillon 2 Tomatenpuree 2 el 2 Peper & zout Mayonaise 350 ml 3 Mosterd | graantjes 1 el Eidooier 1 • Ciderazijn Olie | neutraal Peper & zout Tartaar Filet mignon 100 g p.p. Gepocheerd ei Sjalot Kwarteleitjes Afwerking Gemalen kaas 100 g 4 1 • 1 el 3 3 BEREIDING Stap 1: Consommé • Mix de tomaten, de tomatenpuree en de eiwitten samen in een hoge niet-geperforeerde stoomovenpan. • Voeg de bouillon, peper en zout toe en plaats de stoomovenpan in de oven. Stel in: • • Koken met stoom: 90°C | 30 min. Plaats een natte handdoek in een zeef. Klaar nu de bouillon tot consommé: haal de stoomovenpan uit de stoomoven en giet de massa voorzichtig over in de zeef. Plaats vervolgens de consommé in de koelkast en laat afkoelen. Stap 2: Mayonaise • Klop de mosterd met de eidooier en het ciderazijn los in een maatbeker. • Voeg al mixend de olie langzaam toe tot een dikke gladde mayonaise. Kruid af naar eigen smaak. Stap 3: Tartaar • Snij de fi let mignon in blokjes en snipper de sjalot fi jn. • Meng het vlees, met de sjalot en mayonaise. • Kruid af met peper en zout naar eigen smaak.

Stap 4: Gepocheerd ei • Leg de kwarteleieren op het ovenrooster en plaats in de stoomoven. Stel in: Koken met stoom: 62°C | ± 21 min. Stap 5: Afwerking • Laat ondertussen kaas smelten in een pan. • Dresseer het bord met de frisse tartaar, de afgekoelde consommé en enkele druppels kruidenolie. • Werk af met een kwartelei, kaaskrokantje, peper en zout.

Inspiratie kerstdiner DIT HEB JE NODIG Gamba Gamba’s | MSC 4 Kruidenboter Cannelloni 3 Pompoen | butternut 1 1 Ui Preien 2 Bouillon | groente 1 blokje Spinazie Ricotta Ei HOOFDGERECHT Canneloni met krab en een bisque van garnaal 4| 75 minuten Materiaal: niet-geperforeerde stoomovenpan, ovenschaal, mixer BEREIDING Stap 1: Gamba • Snij de gamba overlangs door. • 130 g 200 g Krab | MSC 300 g 1 Bio limoen | zeste Peper & zout Witte wijn 1 3 Cannelloni’s 6 à 12 scheut Bisque Wortel 1 Sjalot Selder 1 stengel 1 Garnaalkoppen 500 g Bloem 1 el Plaats naast elkaar in een vacuumzak en voeg de kruidenboter toe. Stel de vacuumlade in: Vacuümlade: Vacuümstand 3 | Sluitstand 3 • Stel je stoomoven in: Sous-vide: 54°C | 12 min. Tomatenpuree Witte wijn Bouillon Room 70 g scheut 3 200 ml Courgette | spaghetti 3 Waterkers (optioneel)

Stap 2: Cannelloni • Snij de pompoen, ajuin en prei in blokjes en plaats samen in een hoge niet-geperforeerde stoomovenpan. • Verbrokkel hierover het blokje bouillon en meng het geheel nog even door. • Plaats de stoomovenpan in de stoomoven en start het stoomproces: Koken met stoom: 100°C | 10 min. • Meng ondertussen de spinazie met de ricotta, krab en ei. • Kruid af met peper, zout en zeste van limoen. • Verdeel het mengsel in de cannelloni’s en plaats de gevulde cannelloni’s in een ovenschaal. • Haal de gestoomde groenten uit de stoomoven en mix het geheel met de witte wijn tot een gladde saus. Voeg eventueel water toe indien de saus te dik is. • Bedek de cannelloni’s met de saus en plaats vervolgens de ovenschaal in de oven. Stel in: Combinatiegaren: 160°C | 70% | 30 min. of Profi : 160°C | 30 min. | 3 stoomstoten (om de 10 min.) Stap 3: Bisque • Snij de wortel, selder en sjalot fi jn en stoof aan. • Voeg de garnaalkoppen toe en laat enkele minuten bakken. • Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en laat al roerend meestoven. • Blus met een goede scheut witte wijn en voeg vervolgens de bouillon en room toe. • Laat goed inkoken alvorens de saus te zeven. Stap 4: Afwerking • Zet de mixer in de bisque tot je schuim creëert. • Dresseer het bord met de cannelloni en werk af met de bisque, een gamba en de courgettespaghetti. • Nog een draai van de pepermolen en klaar.

Inspiratie kerstdiner NAGERECHT Frangipanetaart 6| 55 minuten Materiaal: ronde geperforeerde Miele-bakplaat. BEREIDING Stap 1: Beslag • Warm de confi tuur op en voeg het sinaasappelsap en de citroenzeste toe. • Laat enkele minuten infuseren. • Klop de boter en mascarpone luchtig en voeg het puddingpoeder toe. • Meng één voor één de eieren onder de botermassa. • Spatel de bloem, het amandelpoeder en de bloemsuiker onder het beslag. Stap 2: Taart • Leg het bladerdeeg op een ronde geperforeerde Miele-bakplaat. • Doorprik het deeg met een vork. • Bestrijk het deeg met een laag confi tuur. • Doe daarop het beslag. • Schik de peertjes in het beslag. • Werk af met een handvol amandelschilfers. • Intensief bakken: 185°C | 35 min. Stap 3: Afwerking • Meng de overige confi tuur met de likeur en warm kort op tot een vloeibare nappage. • Wrijf de taart in met de nappage. • Serveer warm met een bolletje ijs. DIT HEB JE NODIG Beslag Abrikozenconfi tuur 220 g Citroen, bio | zeste ½ Sinaasappelsap 30 ml Boter | zacht Mascarpone 200 g 50 g Puddingpoeder 40 g Eieren Bloem Plaats de bakvorm op het ovenrooster, op de onderste rail en bak af. Amandelpoeder 150 g Bloemsuiker 150 g Taart Bladerdeeg Peren op sap Amandelschilfers 1 vel 1 blik 3 Afwerking (optioneel) Citruslikeur IJs 3 3 4 40 g

“Hiermee scoor je gegarandeerd” NAGERECHT Moelleux uit de stoomoven 4| 15 minuten Materiaal: niet-geperforeerde stoomovenpan, ovenschaal, mixer BEREIDING Stap 1: Beslag • Doe de chocolade samen met de boter in een niet-geperforeerde stoomovenpan. • • Plaats de pan in de stoomoven en stel in: Koken met stoom: 100°C | 2 min. Klop de eieren met de eidooiers, de suiker en de vanille tot een luchtige massa. • Meng voorzichtig de gezeefde bloem en een snuifje zout onder de massa. • Haal de gesmolten chocolade en boter uit de stoomoven en meng tot een homogene massa. • Voeg deel per deel toe aan het beslag en meng voorzichtig zodat de lucht niet ontsnapt. Stap 2: Afwerking • Neem een koffi etas en vul deze ½ met het beslag. • Plaats in de stoomoven en stel in: Koken met stoom: 100°C | 5 à 8 min. (afhankelijk van dikte en materiaal koffi etas) DIT HEB JE NODIG Eieren Eidooiers 2 2 Vanillestok | zaadjes 1 Suiker | wit Suiker | bruin Boter 50 g 50 g 100 g Melkchocolade 50 g Fondantchocolade 50 g Bloem Zout snuifje 50 g

Keukentoestellen Q&A We kregen zeer interessante vragen binnen in onze mailbox van onze Miele Lovers. Onze Miele Expert Lynn somt hier graag de juiste antwoorden voor jou op. Met deze tips loopt het gegarandeerd goed met je diner deze kerst. COMBI MICROGOLF-OVEN Wanneer gebruik ik de functie Quick & Gentle? Deze combinatie van de oven- en microgolffunctie bespaart tijd. Zo zal een kip tot 15 minuten sneller gaar zijn of hoeft u een bevroren lasagne niet meer te ontdooien. De traditionele ovenfunctie gaart van buitenaf, terwijl de microgolffunctie ondertussen de binnenkant ontdooit. COMBI-STOOMOVEN Wat nu? Mijn gasten zijn te laat. DE EXPERT Lynn De Schuyter, Culinary manager bij Miele Veel van onze keukentoestellen zijn voorzien van de functies “warmhouden” en/of “snel afkoelen”. Hierdoor zal op het einde van de bereiding de temperatuur in de oven snel dalen zodat de maaltijd niet verder gaart en/of warm gehouden wordt. Ook op het einde van een stoombereiding koelt de oven af tot warmhoudtemperatuur. Zo blijft het eten 10 à 15 minuten langer warm zonder verder te garen.

STOOMOVEN + VACÜUMLADE Wat is sous-vide koken? Sous vide is een kookmethode “onder vacuüm”. Het gaat om het vacuüm bereiden van voedsel, op lage temperatuur - vaak de gewenste kerntemperatuur. Deze manier van koken is vandaag de dag erg populair omdat alles zo perfect gaar is en de natuurlijke smaken en texturen nog intenser waargenomen kunnen worden. STOOMKOKEN VOOR IEDEREEN Het basiskookboek voor de stoomoven door Karin Verhelst. ‘Stoomkoken voor iederen € 21,99 via Miele.be. PROFI-OVEN Hoe hou ik mijn vlees sappig in de oven? Dit kan op 2 manieren. Slowcooking, traag garen op lage temperatuur of de profi functie, het toevoegen van vocht d.m.v. stoomstoten. Tijdens een stoomstoot creeërt u een barrière rond het gerecht waardoor de bereiding verder gaart, maar het natuurlijk vocht niet kan verdampen. Knapperig van buiten en zacht van binnen! C Heteluchtfriteuse Wist u dat als u de vochtigheidsgraad van een combi-stoomoven van Miele instelt op 0%, u hem kan gebruiken als een heteluchtfriteuse? Ideaal voor snelle bereidingen, zonder dat daar vetten of olie aan te pas komen. Dat maakt traditionele lekkernijen plots heel wat minder zondig. Afhankelijk van de bereidingstijd kan u 1 tot 3 stoomstoten toevoegen, handmatig of tijdsgestuurd. Tip: Dit kan ook perfect met een combistoomoven. Zin in meer? Neem deel aan één van onze culinaire workshops

Duurzaam koelen & vriezen Een aantal eenvoudige bespaartips voor zuinig koelen en vriezen op een rij. 1 Maak uw koelkast goed schoon Van binnen en van buiten. Bij een vrijstaande koelkast, is het belangrijk dat er geen stof op het rooster of de condensor ligt. Zit er een ijslaag aan de binnenkant van uw koelkast? Dan verbruikt deze veel meer energie. Neem een kijkje in onze onderhoudsgids voor alle tips. 3 Zorg voor een volle koelkast Heeft u veel lege plekken in je koelkast? Vul deze bijvoorbeeld met fl essen water. Dan hoeft uw koelkast niet telkens de lucht in de koelkast opnieuw te verkoelen als de deur open is geweest. En u heeft altijd koud water bij de hand. 5 Invriezen in kleine porties Eenpersoonsmaaltijden zijn altijd handig om achter de hand te hebben en ze bevriezen ook veel sneller. Dus verbruikt de vriezer minder energie. Bovendien ontdooien ze sneller. 2 Vacuüm invriezen Dankzij de vacuümtechniek krijgen vriesplekken of ijskristallen geen kans. Zo blijven de smaken beter bewaard en zijn uw voedingsmiddelen tot 5x langer houdbaar in de vriezer. 4 Zet niet te koud Zet uw diepvries niet te koud. Om uw ingevroren voedingsmiddelen te bewaren is -18°C perfect. Als u uw vriezer kouder zet, verbruikt u al snel zo’n 15% meer energie. Nog meer besparen? Dan is een Miele K7000 koelkast wellicht iets voor u. Een energiezuinige koelkast met innovatief vernevelingssysteem om uw voedingsmiddelen vijf keer langer houdbaar te houden.

Wist u dat u eigenlijk veel meer kunt invriezen dan u denkt? 1, 2, 3 INGEVROREN ! Maak ijsblokjes van restjes witte wijn. Ideaal voor vissaus. Opgeklopte slagroom over? Spuit toefjes op een stukje bakpapier, zet enkele uren in de vriezer en dompel daarna in gesmolten chocolade (30°C) voor homemade ijspralines. Ook noten en zaden mogen in de vriezer. Rooster ze achteraf in een pan of ontdooi in een voorverwarmde oven. Spikkeltjes op bananen? Verwijder de schil, snijd in stukjes en vries in. Lekker in smoothies. DE EXPERT Kelly Ferrera, Product trainer bij Miele

Wasmachines et, lippenstift, chocolade... Maar hoe krijgt an lippenstift hoeft g en door de vlek eer e behandelen met Chocolade de Krab een chocoladevlek eerst met een mes los. Meng vervolgens wat alcohol of glycerine met eigeel en laat dit kort op de chocoladevlek inwerken. Spoel de stof eerst uit met koud water en was deze vervolgens in een warm sopje. Parfum De sporen van parfum verdwijnen het snelst met pure alcohol. Op zijde kunnen parfumsporen de kleuren aantasten. U kunt vlekken van deodorant en parfum ook voorbehandelen met verdund citroenzuur (verhouding 1∶5). Vervolgens normaal wassen.

Rode wijn Tegen rode wijn helpt witte wijn. Ook sherry of zuivere alcohol verwijderen de vlek voor 100%. Maar het beste middel is en blijft een ruime hoeveelheid zout. Het is in ieder geval aan te bevelen de vlek zo snel mogelijk onde handen te nemen. Voordat u de wasmachine aanzet, is het goed een druppel citroensap op de vlek aan te brengen. Als dat niet helpt, kunt u het nog met glycerine proberen. Fluweel en zijde mogen niet met zout of witte wijn worden behandeld, maar wel met maïs- of aardappelmeel. Tegen achtergebleven sporen van rode wijn helpen dan verdunde amomnia, spiritus of zeepspiritus. Vlekken van rode wijn kunnen worden behandeld met een bleekmiddel. Kaarsvet Kaarsvet kunt u eenvoudig verwijderen met een strijkijzer. Bij kleurloos kaarsvet krast u eerst de ergste resten weg. Leg de stof vervolgens op keukenpapier en strijk op lage temperatuur van binnen naar buiten over het kaarsvet. Kledingstukken met gekleurd kaarsvet kunt u kort in het vriesvak leggen en het kaarsvet daarna voorzichtig afkrabben. Wist u dat Miele wasproducten heeft om deze hardnekkige vlekken te behandelen? Neem een kijkje in ons gamma en geniet zorgeloos van de feesten.

S.O.S. vaatwasser Is voorspoelen nodig? Het antwoord op deze vraag is heel simpel: nee. Sterker nog, als u wil dat uw vaatwasser optimaal blijft reinigen, dan raden we het zelfs af. Grote etensresten, kruimels of korstjes gooit u in de prullenbak, maar saus- of jusresten kan u gerust laten zitten. Een vaatwasser heeft dit vuil namelijk nodig om optimaal zijn werk te kunnen doen. De enzymen in het vaatwasmiddel, kleven namelijk vast aan de vuilresten. Is de vaat al schoongespoeld? Dan glijden de enzymen eraf en wordt er niets echt schoon. Daarbij is er nog een positieve bijkomstigheid dat je energiezuiniger bezig bent als je niet voorspoelt: je gebruikt namelijk minder water. Win-win! vaatwasser? Herkent u dat? Dat u plastic bakjes of bekers uit de vaatwasser haalt en deze allesbehalve goed droog zijn? Maar waarom droog plastic niet goed? Hier is een logische verklaring voor. Doordat plastic een licht materiaal is, neemt het ook minder warmte op. Maar dus ook minder energie om water te laten verdampen. Daarnaast zijn veel soorten plastic waterafstotend, waardoor er dikke druppels in en op kunnen blijven liggen. De oplossing? Er zit helaas niets anders op dan toch even de handdoek erbij te halen. TIP: voeg extra glansspoelmiddel toe voor een beter droogresultaat en activeer ‘AutoOpen’ indien mogelijk op uw toestel. HELP: mijn vaatwasser reinigt minder schoon. Door regelmatig een volledig vaatwasprogramma boven de 55 graden te draaien, voorkomt u dat vet- en wasmiddelresten zich gaan afzetten in de vaatwasser. Een vettige binnenkant, fi lters en waterleiding kunnen gaan stinken en uw vaat wordt minder goed schoon. Een heet programma spoelt alles goed door en reinigt zo uw toestel. Waarom blijft mijn plastic en kunststof nat in de

HELP: mijn glazen zijn dof. Doffe glazen kunnen twee redenen hebben: kalkaanslag of glascorrosie. ALL IN ON SET TIP: wrijf een druppel witte azijn op je glas. Verdwijnt de doffe aanslag? Dan heb je te maken met kalk. Blijft het glas dof, dan is glascorrosie de oorzaak. Kalkaanslag 1. Verwijderen kalkaanslag Kalkaanslag kan u verwijderen door het glaswerk zo’n 15 minuten te laten weken in warm water waaraan een kopje witte azijn is toegevoegd. Spoel vervolgens de glazen af met water en droog ze met een schone doek. 2. Voorkom kalkaanslag U voorkomt kalkaanslag door uw vaatwasser te voorzien van voldoende zout. Het zout zorgt er namelijk voor dat de waterontharder in de vaatwasser goed zijn werk doet. Geregeld zout bijvullen kan dus geen kwaad. Afwasmiddelenset voor de beste reinigings- en droogresultaten in Miele-vaatwassers. € 35,77 via Miele.be. Glascorrosie Is de oorzaak van je doffe glazen glascorrosie, dan is er helaas weinig meer aan te doen. Maar u kunt dit in het vervolg wél beperken. 1. Geen kristal Zet geen kristallen glaswerk in uw vaatwasser. De kans op strepen is groot én dit glas is gevoeliger voor breken en krassen. 2. Kort programma Kies eens vaker een kort programma. Dat is vaak al genoeg voor een optimale reiniging én beter voor je glaswerk. Uw toestel gaat langer mee wanneer u het goed reinigt en onderhoudt. Raadpleeg daarom onze onderhoudsgids voor vaatwassers.

Slim inladen Wanneer u uw vaatwasser slim en efficiënt inlaadt, wordt u beloond met een schitterende vaat. Bovenste korf Kleine en delicate vaat en lang keukengerei • Zet glazen een beetje scheef zodat er geen water op de bovenkant achterblijft. • Zet de glazen netjes naast elkaar en schuif ze niet over de verticale ‘pinnetjes’. • Voor delicate glazen gebruik je een aangepast inzetstuk en wasprogramma. • Laat wat ruimte tussen de glazen en kommetjes. Water, hitte en damp moeten vrij kunnen circuleren. • • Leg pollepels, grote lepels of spatels horizontaal, met de holle zijde naar beneden. Alle oranje onderdelen in je vaatwasser zijn eenvoudig verstelbaar voor een optimaal gebruiksgemak. Handwas • Houten kookgerei. • • • • Zilver. Aluminium en tin. Gietijzeren potten en pannen. Handbeschilderde borden.

Onderste korf Grote kommen, schalen, potten en borden • Zet de borden met de voorste kant richting het centrum van de machine. • Zet grotere borden achterin of aan de zijkant zodat het water beter door de machine kan stromen. • Plaats ovenschotels lichtjes schuin onderaan aan de buitenzijde. Zo voorkom je dat ze het draaien van de bovenste sproeiarm belemmeren. Bestekmand of -lade Messen, vorken, lepels en klein keukengerei • • Plaats messen altijd met de scherpe kant naar boven. Plaats lepels en vorken afwisselend met het handvat naar boven of naar beneden zodat ze niet in elkaar kunnen ‘klikken’. • Scherpe koksmessen kunnen perfect in een daarvoor aangepaste besteklade, indien je de messen meteen na gebruik kort spoelt. • In besteklades die flexibel te verstellen zijn in hoogte, kan je groter kookgerei zoals pollepels plaatsen.

Cadeaus De feestdagen komen eraan. Een periode van gezelligheid, lekker eten en natuurlijk ook cadeaus. Om te geven of om te krijgen. Hier zijn alvast enkele leuke, originele en praktische geschenkideeën. Voor kerst ... maar ook voor daarna. Voor de bakprins(es) Gun uzelf een gestroomlijnde keukenbeleving met deze bak-, braad- en smoorpan. Van op de kookplaat, rechtstreeks de oven in en voorzien van een hoogwaardige antiaanbaklaag. HUB 5001-M € 275,-. Voor de barista Een vers gezet aromatisch kopje koffi e. De ideale afsluiter van elk diner én de welgekome opkikker waar u de dag mee aftrapt. Elke koffi especialiteit keer op keer perfect gezet. CM6 6160 MilkPerfection € 1.449,-. Voor de levensgenieter Elke ochtend schone vloeren? De Scout RX3 stofzuigt wanneer jij slaapt. Onverwacht bezoek vanavond? Dan zet je hem, waar je ook bent, nog snel even aan het werk. Scout RX3 HomeVision € 809,-. Geniet nu van extra promoties in onze Miele-kerstshop.

Voor de foodlover Lekkere gestoomde groentjes, een krokante ovenschotel of een sappig stukje vlees? Met de Miele-stoomoven bekom je de meest intense smaken, geuren en kleuren. Ontdek in dit culinaire pareltje de heerlijkste recepten voor de combi-stoomoven. Kookboek ‘Op en top genieten’ € 21,99. Voor de fashionqueen Met de FashionMaster van Miele vereikt u professionele strijkresultaten in een handomdraai. De stoom dringt zelfs door in dikke materialen en verkort daarmee de strijktijd. FashionMaster B 4847 € 2.129,-. Voor de dierenvriend Maak komaf met die vervelende haren van uw allerliefste viervoeter. Met deze Trifl ex HX2 Cat & Dog wordt stofzuigen een plezier! Dankzij de LED-verlichting mist u geen vuiltje. Trifl ex HX2 Cat&Dog € 699,-. Voor de koffi elover Gaat u steevast voor een latte of bentu diegene die verknocht is aan een old-school americano? Met de vier soorten koffi ebonen van Miele bereidt u de heerlijkste koffi es. Of u nu houdt van lekker straf of heerlijk zacht. 4x250 g € 32,99 Voor de grillmaster De gourmet-grillplaat hoort thuis in de keuken van elke grillmaster! Niks zo smaakvol om vlees, vis en groenten een uniek grillaroma te geven. GGRP € 245,-.

Maak een afspraak in het Miele Experience Center in Brussel, Mollem, Antwerpen of Hasselt

1 Online Touch

Index

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
Home


You need flash player to view this online publication