8

Inspiratie kerstdiner NAGERECHT Frangipanetaart 6| 55 minuten Materiaal: ronde geperforeerde Miele-bakplaat. BEREIDING Stap 1: Beslag • Warm de confi tuur op en voeg het sinaasappelsap en de citroenzeste toe. • Laat enkele minuten infuseren. • Klop de boter en mascarpone luchtig en voeg het puddingpoeder toe. • Meng één voor één de eieren onder de botermassa. • Spatel de bloem, het amandelpoeder en de bloemsuiker onder het beslag. Stap 2: Taart • Leg het bladerdeeg op een ronde geperforeerde Miele-bakplaat. • Doorprik het deeg met een vork. • Bestrijk het deeg met een laag confi tuur. • Doe daarop het beslag. • Schik de peertjes in het beslag. • Werk af met een handvol amandelschilfers. • Intensief bakken: 185°C | 35 min. Stap 3: Afwerking • Meng de overige confi tuur met de likeur en warm kort op tot een vloeibare nappage. • Wrijf de taart in met de nappage. • Serveer warm met een bolletje ijs. DIT HEB JE NODIG Beslag Abrikozenconfi tuur 220 g Citroen, bio | zeste ½ Sinaasappelsap 30 ml Boter | zacht Mascarpone 200 g 50 g Puddingpoeder 40 g Eieren Bloem Plaats de bakvorm op het ovenrooster, op de onderste rail en bak af. Amandelpoeder 150 g Bloemsuiker 150 g Taart Bladerdeeg Peren op sap Amandelschilfers 1 vel 1 blik 3 Afwerking (optioneel) Citruslikeur IJs 3 3 4 40 g

9 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication