4

Inspiratie kerstdiner VOORGERECHT 4| 100 minuten Materiaal: hoge niet-geperforeerde stoomovenpan, porseleinen stoomovenpan Rundstartaar met gekonfi jt kwartelei en consommé van tomaat DIT HEB JE NODIG Consommé Tomaten Eiwitten Bouillon 2 Tomatenpuree 2 el 2 Peper & zout Mayonaise 350 ml 3 Mosterd | graantjes 1 el Eidooier 1 • Ciderazijn Olie | neutraal Peper & zout Tartaar Filet mignon 100 g p.p. Gepocheerd ei Sjalot Kwarteleitjes Afwerking Gemalen kaas 100 g 4 1 • 1 el 3 3 BEREIDING Stap 1: Consommé • Mix de tomaten, de tomatenpuree en de eiwitten samen in een hoge niet-geperforeerde stoomovenpan. • Voeg de bouillon, peper en zout toe en plaats de stoomovenpan in de oven. Stel in: • • Koken met stoom: 90°C | 30 min. Plaats een natte handdoek in een zeef. Klaar nu de bouillon tot consommé: haal de stoomovenpan uit de stoomoven en giet de massa voorzichtig over in de zeef. Plaats vervolgens de consommé in de koelkast en laat afkoelen. Stap 2: Mayonaise • Klop de mosterd met de eidooier en het ciderazijn los in een maatbeker. • Voeg al mixend de olie langzaam toe tot een dikke gladde mayonaise. Kruid af naar eigen smaak. Stap 3: Tartaar • Snij de fi let mignon in blokjes en snipper de sjalot fi jn. • Meng het vlees, met de sjalot en mayonaise. • Kruid af met peper en zout naar eigen smaak.

5 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication