14

Sunny Chicken Burger Hamburger bun met veldsla, krokante kipburger, komkommer, zongedroogde tomaat en een curry mango saus Spicy Chicken Burger Classic Hamburger Hamburger bun met kropsla een krokante kipburger, uiringen, geroosterde paprika, jalapeños en joppiesaus Hamburger bun met kropsla, 100% rundvleesburger, tomaat, uiringen en tomatensaus Voor meer hamburger recepturen kun je de website decafetaria.nl bezoeken BURGERS ZIJN MEER DAN EEN SNACK YAM...! De hamburger is hot en het snacken voorbij. Hamburgers zijn trendy en hét product waarmee de cafetaria onder nemer onderscheidend kan zijn. De bewuste consument heeft de hamburger herontdekt en is geïnteresseerd in verantwoorde, kwalitatief uitstekende hamburgers met een hoog vleesgehalte, op smaak en kleur gebracht met natuurlijke ingrediënten. Maar ook de snackhamburger is, in combinatie met (gezonde) sauzen, een groentegarnituur en een goed broodje een luxe, verantwoorde snack. Ook is de hamburger een verantwoorde aanvulling naast frietjes of een salade. Door gebruik te maken van verschillende componenten kleed je de hamburger steeds anders aan en kun je als cafetariaondernemer met hamburgers het verschil maken. Presentatie is alles Johan Ekers, Commercial Manager van Bakx Foods: “De hamburger kun je onderscheidend maken. Door te kiezen voor een pure rundvlees hamburger van een bepaalde, gegarandeerde afkomst of een burger met een hoog vleesgehalte heb je al een goede, onderscheidende basis. Door daarbij te variëren in brood, garnituur en saus zet je een heel eigen hamburger op de kaart. Ook met een paar beperkte producten kun je een hamburger maken waar de consument op af komt. Presentatie is alles: laat de klant de verschillende mogelijkheden zien. Plaats een compleet broodje in de vitrine in plaats van losse burgers of kies voor een mooie fotopresentatie. Ondernemers die zijn aangesloten bij een cafetaria formule als Foodmaster en Family van FHC Formulebeheer lopen 14 daarbij een stapje voor. Het formulehuis heeft de vertaalslag richting de consument en presentatie al gemaakt. De deskundigheid is al aanwezig, en gezamenlijk worden er promotionele activiteiten opgepakt.” Masterburger Binnen de cafetaria formules van FHC Formulebeheer is gekozen voor Bakx rauwe grillhamburger die op de plaat wordt afgebakken, maar het assortiment burgers van Bakx Foods B.V. kent een grote diversiteit: 100% rundvlees, gecombineerd rund- en varkensvlees, kippenvlees en zowel rauw als voorgegaarde hamburgers. Elk met een eigen vlees- en kruidencombinatie. Verschillende afmetingen maken het aanbod compleet. Nieuw, naast de XL (175gram) hamburger van puur rundvlees en de 100 grams Masterburger, is er nu ook de 150 grams Masterburger. Een kwalitatief hoogstaande, voorgegaarde hamburger om te bakken en te frituren, exclusief voor foodservice. Ekers: “De hamburger is van oorsprong een rundvleesproduct, maar nog altijd niet uitontwikkeld. Hamburgers anno nu sluiten aan op de

15 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication