ALLERGENENINFORMATIE VERPLICHT, ook voor de cafetaria! Op 13 december 2014 treedt de Europese wet Voedselinformatie in werking. De wet is bedoeld om de veiligheid van mensen met een voedselallergie te vergroten. De wet geldt voor elke onderneming die voedsel, verpakt en onverpakt, verstrekt, dus ook voor alle cafetaria’s. Controle door Voedsel Autoriteit Vanaf 13 december 2014 bent u verplicht allergenen informatie over de door u verstrekte gerechten schriftelijk of digitaal voorhanden te hebben in uw onderneming, ook van niet verpakte producten. Deze informatie dient u aan uw gasten aan te kunnen bieden. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) zal controles uitvoeren op de aanwezigheid van deze informatie bij u op locatie. Als ondernemer dient u te voldoen aan de regelgeving. Niet voldoen aan de regelgeving kan dus klanten en dus omzet kosten! Wat moet u doen? Om betrouwbare allergeneninformatie aan uw gasten te kunnen verstrekken zult u een aantal maatregelen moeten nemen. Dat houdt onder andere in dat u er achter moet zien te komen welke allergenen er in de door uw leveranciers geleverde producten zitten en deze dient te registreren. Van de gerechten die u zelf in uw keuken bereid is het verstandig vaste recepturen bij te houden, aangevuld met allergeneninformatie. Let ook op de gevaren van kruisbesmetting bij de bereiding van gerechten, bijvoorbeeld “gluten” kruisbesmetting door broodjes te snijden met een mes en vervolgens zonder reiniging fruit snijden voor een fruitsalade. Gasten met een glutenallergie kunnen ziek worden als zij dat fruit eten. WORKSHOPS ‘Allergenen Management voor de Cafetaria’ Scholing helpt u als ondernemer en uw medewerkers te voldoen aan de plicht, betrouwbare allergeneninformatie aan uw gasten aan te bieden. Wat betekent de workshop voor u? Wanneer u de workshop heeft gevolgd weet u hoe de wet- en regelgeving in elkaar zit. Heeft u geleerd welke risico’s u loopt van kruisbesmetting en kent u alle tips en trucs hoe u kunt voldoen aan de verplichting per 13 december 2014. Wanneer zijn de workshops 10, 17, 18, 24 en 25 november 1 en 2 december Er worden twee workshops per dag gegeven. van 9.30 uur tot 12.30 uur óf van 13.00 uur tot 16.00 uur Locatie Trainingscentrum “de Cafetaria’, Haverstraat 36 in Nieuw Vennep (Ook bereikbaar met openbaar vervoer) Schrijf je direct in op de website decafetaria.nl! Kosten per deelnemer De kosten per deelnemer bedraagt € 84,50 (excl. BTW), inclusief koffie en lunch, certificaat, allergenenwijzer en hand-out van de workshop. Voor Family en Foodmaster ondernemers bedragen de kosten € 49,00 per deelnemer De workshop wordt georganiseerd door: 49 voor cafetaria ondernemers Bent u er klaar voor? Ga vandaag nog actief aan de slag en kom alles te weten over de nieuwe Allergenen Wetgeving voor de cafetaria! Schrijf u in voor één van de exclusieve workshops ‘Allergenen Management voor de Cafetaria!’
50 Online Touch Home