8

EATING IS THE NEW SHOPPING Walter Seib, CEO van horeca exploitant HMSHost International, vertelt: “Wij creëren ‘places to be’ voor onze gasten. Voor de Utrechtse Stadskamer hebben we drie concepten ontwikkeld waar mensen zich thuis voelen en graag willen ‘zijn’. Bij LEON, The Burger Federation en Comptoir Libanais kan het winkelend publiek nu al tot rust komen, elkaar ontmoeten, genieten van heerlijk eten en daarna weer verder shoppen.” COMPTOIR LIBANAIS Utrecht heeft de primeur van Nederland met de eerste vestiging van Comptoir Libanais. In deze ‘souk’ kun je kennismaken met de smaken van Libanon, zoals een variëteit aan grillgerechten, tajines en flatbreads. De gerechten zijn bedoeld om samen te delen en de specifieke Libanese specerijen zorgen ervoor dat je je waant in het Midden-Oosten. Wat ons opvalt is dat je bij Comptoir Libanais ook terecht kunt voor leuke cadeautjes zoals handgeweven tassen en kookboeken. LEON Dit ‘naturally fast food’ concept uit Engeland zagen we al bij eerdere trendtours door Londen. Ook op Schiphol is een vestiging te vinden. Leon biedt vers en lekker eten voor ontbijt, lunch en diner. De missie van LEON is om het voor iedereen mogelijk te maken om goed te eten en goed te leven. Hoe? Door natuurlijke fastfood-gerechten aan te bieden zoals de Super Food Salad en de Moroccan Meatballs Hotbox, terwijl gewerkt wordt met producten van zorgvuldig geselecteerde lokale partijen. THE BARN Het eerste wat ons opvalt bij binnenkomst is de bestelzuil. Naar nu blijkt niet zomaar een bestelzuil, maar een tool die het mogelijk maakt te werken met zo min mogelijk voedselverspilling. De zuil is namelijk niet alleen gekoppeld aan de kassa, maar ook aan het voorraadsysteem. De oprichters van The Barn ontwikkelde dit bestel-, maak- en bezorgsysteem helemaal zelf. Voor de klant is het ook nog eens gemakkelijk. Naast de bestelschermen is er ook een The Barn app waar klanten kunnen bestellen, bijvoorbeeld vanuit de trein. Wat je bestelt via deze zuil? 100% biologische producten, want The Barn is Nederlands eerste 100% in EKO gecertificeerde fastfoodketen. Op het menu is alles vers; de sappen, smoothies, burgers, salades, soep en het ijs. De bereiding volgt na de bestelling, het eten van The Barn wordt altijd zichtbaar huisgemaakt in de open keuken. 8 THE BURGER FEDERATION Bij The Burger Federation draait het om de burger. Zijn burgers dan nog steeds relevant? Wel wanneer je ze in deze setting en kwaliteit serveert. De uitstraling is stoer met een kunstwerk in de vorm van een koe als echte eye-catcher. De Angus burger worden aangeboden in gedurfde smaakcombinaties, met ingrediënten van diverse culinaire culturen. Naast de Mexicaanse en Aziatische burger serveert The Burger Federation ook een lokale burger; de Hoge Utrecht burger met o.a., Oude Gracht kaas en huisgemaakte Utrechtse biersaus. Een echte aanrader, vinden wij! Begin 2019 openen nog twee HMSHost locaties; Two Tigers; waar een mix van nieuwe en klassieke pan-Aziatische gerechten wordt geserveerd en Bistrot Bakery; een brood concept met een verscheidenheid aan rijke, authentieke smaken. Kortom, de Stadskamer is een bron van inspiratie met een diversiteit aan concepten die je zeker eens moet bezoeken!

9 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication