49

IMPACT VLEESCONSUMPTIE OP DE LANDBOUW 70% vegetarische gerechten in de horeca nog te beperkt. 57,9 KILO 5,8 KILO 13,4 KILO 4,1 KILO PRODUCTIE VAN 1 KILO BIEFSTUK PRODUCTIE VAN 1 KILO TOFU FEIT OF FABEL? ALS VEGETARIËR KRIJG JE NIET ALLE VOEDINGSSTOFFEN BINNEN DIE JE NODIG HEBT? FABEL Bij voldoende afwisseling in wat je eet, krijg je alsnog voldoende voedingsstoffen binnen. EEN VEGETARIËR EET VAAK GEZONDER. FEIT Vegetariërs eten meer gevarieerd en veelal uit de Schijf van Vijf. Het zijn mensen die bewuster in het leven staan en daarom ook bewuste keuzes maken voor gezonde voeding. VEGETARISCH ETEN IS DUURZAMER. FEIT In Nederland eten we elke dag 500.000 dieren. Dat zorgt voor: • De uitstoot van broeikasgassen, omgerekend zo’n 31 miljoen kg CO2 per dag. • Verbruik van circa 303 miljoen liter water per dag. Als iedereen in Nederland één dag per week alle dierlijke producten vervangt door voedingsmiddelen op basis van soja, is dat qua CO2 -uitstoot te vergelijken met 430.000 minder auto’s op de weg. bronvermelding: Voedingscentrum, Vegetarische slager, Voedingindezorg.nl, nos, Wakker Dier 49 PRODUCTIE VAN 1 KILO KIP VAN DE LANDBOUWGROND TER WERELD WORDT GEBRUIKT VOOR VEEHOUDERIJ, OM DIEREN TE HUISVESTEN ÉN OM VOEDSEL VOOR DIE DIEREN VEGETARISCH AANBOD IN DE HORECA • Vooral vrouwen (40%); • personen onder de 50 jaar (39%); • en hoogopgeleiden (49%); vinden het aanbod van TE TELEN. WANNEER IEDEREEN OVERGAAT OP PLANTAARDIG VOEDSEL IS SLECHTS DE HELFT VAN DE LANDBOUWGROND NODIG. VERKOOP VLEESVERVANGERS IN DE SUPERMARKT 51% gestegen sinds 2017 CO2 UITSTOOT Leuke vega accounts op Instagram @vegetarischeslager @dehippevegetarier PRODUCTIE VAN 1 KILO VEGABURGER

50 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication