50

Bikken en Bakken is een traditionele bakkerij en lunchroom in één, ook gevestigd langs het water in de Piushaven. Hier vind je pure traditionele producten en draait alles om beleving van de bezoeker. De geur van het versgebakken brood trekt je als het ware naar binnen, hier zie je hoe diverse producten worden bereid en nog belangrijker in de gezellige lunchroom neem je plaats om van al het lekkers te proeven. In één woord: Beleving is het belangrijkste bij Bikken en Bakken. Tilburg biedt een fantastisch ijsconcept, genaamd Softy’s een voorbeeld van een concept welke is ontstaan vanuit de coronacrisis. De oprichters van het ijsconcept Koos de Wolf en Sander Overweg begonnen dit als grap en bezigheidstherapie in coronatijd. Normaal gesproken staan zij aan het roer van de, op hoog niveau kokende, Houtloods en Eetbar de Wagon. Het ontwikkelen van ijssmaken in plaats van vijf gangen diners werd de uitdaging van deze heren. Met verrassende smaken als resultaat zoals Softy Limoncello met citroen, limoncello en merengue, Softy Red Velvet met kersen, balsamico en framboos en Softy Sencha met witte chocolade, citrus en groene thee. Al deze originele softijs variaties wekken de nieuwgierigheid bij de bezoekers zeker op, hier bestel je nooit hetzelfde. Al zijn een aantal smaken zeker voor herhaling vatbaar. Er is ook een uitgebreide vegan kaart met heerlijke Softy’s te vinden. Hier vind je onder andere de Softy Buddha voorzien van vers fruit, granola en hennepzaad. Denken we aan een concept waarbij snelheid en afhalen centraal staat dan is Backwerk een perfect voorbeeld. Hier liggen de luxe broodjes al op je te wachten en ook de geur van vers gebrande koffie maakt al dat je trek krijgt zodra je hier binnenstapt. Zo zie je dat in de snelheid van het bezoek het bestedingsbedrag snel oploopt, geur en uitstraling doen wonderen. 50

51 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication