In Nijmegen zijn onmiskenbaar veel koffiebarretjes te vinden, de één nog gezelliger dan de ander – maar met als algemene deler de opkomst van vegan opties. Zo ook bij Kushiin en Fika. De laatstgenoemde is een Zweeds lunch- en borrelcafé met veelal biologische producten. Fika is in Zweden een sociaal gebruik waarbij het werk even neer wordt gelegd en mensen bij elkaar komen voor een heerlijke kop koffie. Dit zie je bij Fika volledig terug, wat een fijne plek om te werken en te relaxen, ze hebben zelfs een stadstuin waar je kan genieten van een heerlijke lunch of borrel. In dit verlengde mogen we Bairro Alto niet vergeten, ook hier vind je flexplekken en vers gebakken taartjes en koffie. Restaurant De Hemel en Foodbar De Pelgrim vind je in hartje Nijmegen. Deze twee restaurants zijn onderdeel van het Horecalegioen. Deze horecagroep kent maar liefst acht verschillende horecaconcepten van bruine cafés tot zeer hoogwaardige hotels als Hotel De Wolfsberg. Het Horecalegioen vormt een succesvolle horecabasis in Nijmegen. Bij elk concept is er een uniek mede-eigenaarschap van Horecalegioen en de bedrijfsleider, wat resulteert in een nauwe betrokkenheid bij ieder concept. Een bezoek aan één van de concepten van het Horecalegioen brengt een belevenis: zij weten gasten uit het alledaagse leven te halen, even geen agenda's, geen routine en gedoe, maar puur genieten. De ondernemer van Restaurant De Hemel vertelde over hun concept, wat zich kenmerkt door authenticiteit en ambacht. Zo serveren zij biertjes van de naastgelegen brouwerij – met dezelfde naam – en beschikken zij over een eigen koffiebranderij. Uiteraard maak je jouw bezoek aan Restaurant De Hemel compleet met een rondleiding en proeverij bij Brouwerij De Hemel. Dit alles vestigt zich in het middeleeuwse Commanderie van Sint Jan. 65
66 Online Touch Home