Snacks zoals de kroket, frikandel en kaassoufflé zijn al jaren dé grote hero’s natuurlijk. Maar wat als je een draai geeft aan deze klassiekers? Door kleine aanpassingen in ingrediënten en presentatie kun je ze omtoveren tot iets verrassends. Dit zorgt niet alleen voor een unieke ervaring voor je gasten, maar ook voor een vernieuwde uitstraling van je cafetaria. SOUFLESSE Naast de klassieke kaassoufflé zijn er volop mogelijkheden om dit populaire gerecht een nieuwe twist te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de BLT Souflesse? Serveer een heerlijke soufflesse op een luxe lunchbroodje met knapperige bacon, frisse sla, tomaat en een pittige sriracha-mayonaise. Deze combinatie van de romige kaas met de knapperigheid van bacon zorgt voor een verrassend lekker broodje! DE KROKET Laten we beginnen met de klassieker der klassiekers: de kroket. Natuurlijk, een kroket met mosterd is altijd lekker, maar waarom stoppen bij mosterd? Denk aan een kroket op een frisse salade of in een wrap met cheddar, sla, bacon en een pittige mosterdsaus. Heb je ooit geprobeerd een kroket op een lunchbroodje te serveren met wat extra garnituren? Deze simpele variaties veranderen direct de ervaring van de kroket. Het voelt vernieuwend, zonder dat deze snack zijn charme verliest. Van een klassieke runderkroket tot een vegetarische versie, zoals een kroket met truffelmayo en Parmezaanse kaas. De mogelijkheden zijn eindeloos. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet een nieuwe kroketcombinatie proeven? DE FRIKANDEL De frikandel, vaak gezien als een rechttoe-rechtaan snack, biedt ook veel mogelijkheden. Heb je wel eens een frikandel op een tosti geprobeerd? Ja, je leest het goed! De combinatie van de smeuïgheid van gesmolten kaas en de hartigheid van de frikandel, dat klinkt toch fantastisch! Je kan natuurlijk ook een variant maken met een frites special, knapperige frites afgetopt met stukjes frikandel, een klassieke speciaal topping van mayonaise, curry en uitjes. Zo maak je van een simpele snack een volledige special. Zeker weten dat jouw gasten dit kunnen waarden en wie weet posten ze het ook nog op social media en wordt jouw cafetaria een begrip in de omgeving! Of denk eens out of the box aan verschillende kleuren en smaken, zoals zoetzure ui, avocado, sriracha-mayonaise en koriander. CREATIVITEIT VERHOOGT JE OMZET Het eindeloos variëren is niet alleen leuk voor je gasten, maar kan ook slim zijn voor je omzet. Door kleine aanpassingen en upgrades in je gerechten kun je vaak net dat beetje extra rekenen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van een ‘luxe’ of ‘special’ versie van je bestverkopende snack. Een broodje satékroket, maar dan met een extra topping zoals, atjar, krokante uitjes en chilisaus. Door een upgrade te geven, geef je een extra touch aan jouw standaard assortiment. Door goed te kijken naar je menu-engineering wat goed verkoopt, kun je gericht experimenteren met variaties die je meer onder de aandacht wilt brengen of juist een hardloper met een extra toevoeging. Misschien loopt de kaassoufflé als een trein? Voeg er dan eens een speciale dip bij, zoals een spicy ketchup of een knoflooksaus. Het zijn die kleine dingen die het verschil maken en je omzet een boost kunnen geven. Als je nieuwe combinaties bedenkt, vergeet dan niet na te denken over het mondgevoel van je gerechten. De structuur van de ingrediënten die je gebruikt zijn natuurlijk super belangrijk voor de ervaring die je creëert. Denk aan klassieke combinaties van krokant en romig, zoals een knapperige kroket met een smeuïge vulling op een zacht broodje. Of een frikandel met een crispy laagje ui bovenop. Dit zorgt ervoor dat een gerecht veel spannender wordt om te eten. Probeer bij nieuwe recepturen verschillende structuren te mixen: krokant, sappig, zacht en romig. Het zal je gasten blijven verrassen en zorgt ervoor dat ze terugkomen! 12
13 Online Touch Home