VAN PUBERBREIN TOT NEUROMARKETING: DE EERSTE FHC VAKDAG WAS EEN SUCCES! Maandag 13 mei was de eerste editie van de FHC Vakdag bij VHC Jongens in Oostzaan. Een dag vol inspiratie en kennis voor zowel ondernemers als medewerkers van de FHC-formules. Natuurlijk heel belangrijk om niet alleen de ondernemers, maar ook de medewerkers te betrekken bij de ontwikkelingen binnen de branche. Daarnaast draagt verbinding met de formule bij aan de dagelijkse service voor gasten die genieten van hun favoriete snacks. Benieuwd wat er allemaal te doen was tijdens de FHC Vakdag? Je leest het hieronder. Na ontvangst met koffie, thee en wat lekkers werd er gestart met een presentatie van Aletta Smits over het puberbrein. Welke veranderingen vinden plaats in het brein van pubers en hoe kan je het beste omgaan met deze jongeren? Een interessante lezing waar veel positieve reacties op kwamen, daarna waren er verschillende workshops en presentaties waarvoor men zich vooraf kon inschrijven. Zo sprak Martine van Koninklijke Horeca Nederland over de CAO en arbeidsrecht. Welke contracten zijn er allemaal? Ze benadrukte dat je goed moet nadenken over welk contract en loonschaal je een medewerker aanbiedt. Peter van McDonald's gaf een presentatie over GEN-Z. Daarbij gaf hij inzicht hoe je het beste kunt omgaan met deze generatie en dat het vinden en behouden van de juiste medewerkers belangrijker is dan al het andere. Ook stond er een lezing over Nudging en neuromarketing door Elles van Rocketscience op het programma. Ze vertelde hoe je gasten onbewust kunt beïnvloeden door middel van muziek, verlichting, bewegend beeld en geuren. Maar ook met sturing op de menukaart, sampling en persoonlijke aandacht. Vanuit FHC Formulebeheer werden er presentatie’s gegeven. Zoals The perfect post door Babette, Trends&Ontwikkeling door Suzanne en Verdien meer geld door Ralph. Naast de theorie was het ook tijd om de handen uit de mouwen te steken en werden er praktische workshops gegeven. • Barista-baas, door Sander Frau. De mooiste cappuccino art. • Best lunch ever, door Timo van Chaupain. Welke broodsoorten zijn er allemaal om te serveren? • Mocktails, door Coca-Cola Europacific Partners. De perfect serve voor alcoholvrije cocktails. • Snack-Winepairing, door Hans de Wit van VHC Jongens. Verrassende snack en wijn combinaties. • De combisteamer, door Toine de Rooy en Remon de Blok. De aller beste bereidingen op het gebied van smaak, efficiëntie en snelheid. Kortom, een zeer geslaagde dag waarin de ondernemers én medewerkers veel hebben geleerd, geproefd en ervaringen hebben gedeeld. Op naar de volgende FHC Vakdag. Zorg dat je erbij bent! Een dag vol inspiratie en kennis voor zowel de ondernemers als hun medewerkers! 14
15 Online Touch Home