BESPAAR OP VETKOSTEN Houd je frituurvet langer goed: 5 tips “Vet kost ongeveer 1,5 tot 2% van je omzet, wat aanzienlijk is”, legt Ralph Markwat uit. “Als je dat terug kunt brengen naar 1%, bespaar je fl ink.” Met een paar simpele maatregelen gaat je frituurvet langer mee, wat direct invloed heeft op je kostenbesparing. Haal het maximale uit je frituurvet met deze praktische tips. 1 VERLAAG DE TEMPERATUUR Zet de temperatuur lager wanneer je niet frituurt, rond de 100°C. Dit voorkomt onnodige slijtage en bespaart energie. 2 DEK DE FRITUUR AF Zuurstof breekt vet af. Dek je frituur ketel af als je hem niet gebruikt om oxidatie te voor komen. 3 ZORG VOOR DROOG BAKWAAR Vocht is funest voor je vet. Zorg dat bevroren producten goed ontdooid en droog zijn voordat ze de frituur in gaan. 4 GEBRUIK EEN KOUDE ZONE Een koude zone in je frituur ketel voorkomt dat restjes verbranden, waar door je vet langer schoon blijft. 5 FILTER DAGELIJKS Verwijder dagelijks kruimels en restanten door te fi lteren. Dit verlengt de levensduur van je vet aanzienlijk. GOUDA’S GLORIE: FRITUURVETTEN VOOR ELK CAFETARIA Onze frituurvetten zijn volledig afgestemd op jouw behoeften: van basis tot premium en van vast tot vloeibaar en oliën. Elk vet is volledig plantaardig en ontworpen voor perfecte bakresultaten en een lange levensduur. Dit zijn de twee favorieten van Ralph: • Vertrouwd: Een betaalbaar frituurvet met uitstekende bakprestaties en een neutrale geur. Perfect voor ondernemers die op zoek zijn naar betrouwbare kwaliteit zonder poespas. • Plus: Voor ondernemers die minder schoon maak werk willen. Plus voorkomt aanslag in de bakwand en apparatuur, en biedt daarnaast uitstekende bakprestaties. Perfect voor een effi ciënte bedrijfsvoering. RITUURVET HET B UW CAFETARIA? complete assortiment
18 Online Touch Home