Horeca, Bakkerij & Management Veel uitdaging en afwisseling in de wereld van gastvrijheid en vakmanschap. Als jij dat zoekt, dan ben je bij Middelbare Hotelschool Friesland op de juiste plek! • Keuken en bediening Als kok maak je de lekkerste hapjes, gerechten en desserts. Je doet voorbereidend werk (mise en place), past gerechten aan, bedenkt regelmatig iets nieuws en maakt er altijd iets moois van. Werk je in de bediening dan zorg jij voor een warm welkom voor elke gast. Je maakt de lekkerste cocktails en weet precies hoe je het eten en drinken netjes bij de gasten op tafel krijgt. • Ameland Academy Betaald studeren en zelfstandig wonen op Ameland. Werk, studie en avontuur tegelijkertijd! Word kok, gastvrouw of gastheer, krijg betaald conform cao Horeca en behaal versneld een erkend mbo-diploma. • Management Je runt als eigenaar of bedrijfsleider een Grand Café, restaurant of hotel. De menu’s en de dranken, de sfeer, de inkoop, de financiën, de hygiëne en je personeelsbeleid zijn allemaal dik in orde. Je weet hoe je met je zaak uitblinkt in gastvrijheid en professionaliteit. NIEUW • Manager/ondernemer Horeca met havo-certificaten Je combineert de mbo-opleiding Manager/ondernemer Horeca op niveau 4 met twee vakken op havoniveau. Na drie jaar heb je je mbo-diploma én twee havo-certificaten. En ben je optimaal voorbereid op het hbo! Ideaal als je graag een stap harder loopt! • Fastservice en catering Bij een fastservicebedrijf zijn je gasten kort aanwezig en komen ze vaak terug. Je werkt volgens een strakke planning. Kwaliteit, snelheid en gastvrijheid staan dan ook centraal in je werk. Je neemt bestellingen op, maakt en verkoopt snacks, broodjes, kleine gerechten en dranken. En je houdt de zaak schoon. • Bakkerij Jij maakt al die verschillende en lekkere brood- en banketproducten die je ziet liggen in de schappen van de (ambachtelijke) bakkerij. Je adviseert daarnaast je klanten en bestelt de grondstoffen. Als patissier maak je van je gebak, koek en chocolade zelfs ware kunstwerkjes. NIEUW • Gastvrij Fryslan On-the-job leren bij Gastvrij Fryslân Friesland College en ROC Friese Poort leiden samen met Friese horecaondernemers studenten op in de praktijk. Je volgt je gehele opleiding bij de huisopleiders, zoals WestCord WTC in Leeuwarden of Van der Valk in Sneek, hebt op locatie praktijkdagen én leerdagen samen met je docent. Ook leer je van andere horecaondernemers de kneepjes van het vak. Ben jij een aanpakker die graag leert in de praktijk, dan is dit dé opleiding voor jou. 18. Commercie & Dienstverlening
19 Online Touch Home