11

Commanderieplein Ootmarsum Tekst: Jolanda Groothuis I Fotografie: Wim van ‘t Hoff Opdrachtgevers Dirk Heupink en Bart Nijhuis: “Het idee speelde al jaren in ons achterhoofd” Dirk Heupink en Bart Nijhuis zijn samen de eigenaren van Othmar Bier. Volgens hen zorgt de realisatie van gebouw III voor een mooie afsluiting van het Commanderieplein. Dirk Heupink: “We zijn blij dat de nieuwbouw nu volop in ontwikkeling is en dat we ons vanaf mei volgend jaar ook kunnen richten op deze toch wel onderscheidende bierbeleving.” Het idee voor de bierspa, dat plek biedt aan 2 tot 36 personen, is volgens Dirk Heupink uniek in Nederland: “Ik heb zelf weleens een vergelijkbare spa bezocht in Tsjechië. Dat maakte indruk op mij, dusdanig dat het idee altijd is blijven hangen. Bovendien sluit dit concept naadloos aan op de visie van Othmar; de bierbeleving tot de max optimaliseren. Overigens is het niet zo dat de gasten straks gaan badderen in bier. Dat zou zonde zijn. Er komen baden waarin de grondstoffen van bier; water, hop, gist en mout verwerkt worden. Deze ingrediënten werken ontspannend voor de spieren en dragen bij aan het ontgiften van het lichaam. Daarnaast komen er dompelbaden, barrelsauna’s, massagestoelen en uiteraard een tap voor een goed glas bier in de sparuimten. De baden worden in de vorm van biervaten gegoten en er komen typische bierluchtjes in de ruimten. Kortom; een ervaring voor de echte liefhebber.” Totaalconcept Met de wellness erbij is het voor de bezoeker van Othmar Bier straks mogelijk een complete dag bierbeleving te ervaren. Bart Nijhuis: “We bieden een rondleiding door de bierbrouwerij, een bezoekje aan de bierspa en afsluitend een etentje bij de gasterij. En, om de dag helemaal goed af te sluiten, kan er overnacht worden in de herberg. Want ook daar is in Ootmarsum behoefte aan.” Dirk Heupink Bart Nijhuis Dirk Heupink: “We gaan maximaal voor de Green Key. Dat is het hoogst haalbare naar een duurzamere wereld.” Bouwen in het Oosten 11

12 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication