0

TRIBAL COMMUNITY PROGRAMMA Leer natuurlijk leiding geven. Verbind medewerkers op de missie en strategie. Neem mensen mee in verandering.

Duurzaam veranderen met verhalen Beste leidinggevende, Duurzaam veranderen is meer dan beleid en plannen maken. Echte verandering is pas mogelijk als je de gesprekken verandert. Dat is onze stellige overtuiging. Als je luistert naar wat er leeft en elkaar nieuwe verhalen vertelt. Stel je eens voor dat iedereen in je organisatie samenwerkt rond één gemeenschappelijk verhaal. Met duidelijke doelen en gedeelde verantwoordelijkheid. Pas dan ontstaat er verbinding en bouw je aan vertrouwen. De kracht van verhalen staat centraal in het Tribal Community programma. Een verhalende aanpak heeft meer impact bij organisatie ontwikkeling en authentiek leiderschap. Het Tribal Community programma is steeds een maatwerk traject van leiderschapscoaching, training en story werkvormen om met jouw team nieuwe groei en ontwikkeling te realiseren. Het Tribal Community Programma nodigt je uit tot verdieping in persoonlijk leiderschap. Om je eigen verhaal te ontdekken, maar ook het verhaal dat jullie als 'stam' met elkaar verbindt. Je wordt fakkeldrager van verandering en krijgt inzichten en vaardigheden om elkaar te inspireren, de gewenste beweging op gang te brengen en gewenste impact te realiseren. Benieuwd hoe verhalen jou en je organisatie kunnen helpen bij het realiseren van je organisatiedoelen? We gaan graag met je in gesprek. Vlaanderen: Raf Stevens (info@rafstevens.be) Nederland: Raymond Godding (raymond@godding-co.nl)

Natuurlijk leiderschap en de kracht van storytelling Een tribal leader is een leider die dicht bij zichzelf blijft, die weet te verbinden en inspireren en die uitnodigt om samen op reis te gaan. De principes van tribal leadership zijn juist in deze tijd ontzettend waardevol. Om hernieuwd elan te vinden, om betekenis te geven aan wat we doen, om orde in de chaos te scheppen, om contact te maken met elkaar en om duurzame oplossingen tot stand te brengen voor de uitdagingen van de toekomst. Voorbij de missie en strategie gaat het om een dieper bewustzijn. Leven naar je natuur met oog voor het bredere belang. Je gaat anders kijken naar wat je altijd deed. Op zoek naar wat jou uniek maakt. Vindt woorden en beelden die jouw leiderschapsverhaal authenticiteit verlenen en bekrachtigen. Als natuurlijk leider ervaar je dat verbindingen sterker worden als je dicht bij jezelf blijft, laat zien wie je bent en waar je in gelooft. Zo geef je met jouw leiderschapsverhaal voeding aan duurzame gezamenlijke groei.

Tribal Community Programma Het Tribal Community Programma is op maat gesneden op de uitdagingen van jouw team en organisatie. Je werkt eerst aan je eigen persoonlijke verhaal. Van daaruit leer je hoe je effectief verbinding kan maken met je stamleden, je team. En tot slot leg je samen de basis voor een toekomstbestendig totemverhaal voor je organisatie. In het Tribal Community Programma werk je samen betekenisvol aan strategische keuzes, doelen en resultaten. Dat doen we door middel van persoonlijke coaching, verhaalprojecten en teamtraining. We gaan met jouw team op zoek naar verhalen van betekenis, naar de leermomenten, keerpunten en piekmomenten, de moeite en de blijdschap. Want verandering draait om persoonlijke ervaringen van mensen. Daar zit de energie die verbindt en versterkt. Met ons narratief model maken we systematisch persoonlijke ervaringen zichtbaar en toepasbaar, waardoor gewenste ontwikkeling van binnenuit wordt versterkt. Een incompany programma Het Tribal Community programma is geen reguliere training, maar een combinatie van verhaalprojecten, individuele coaching en teamtraining, afgestemd op de behoeften van de opdrachtgever. Het Tribal Community Programma is een coproductie van Raf Stevens (buildingyourtribe.be) en Raymond Godding (www.fakkelverhalen.nl).

Tribal Leadership gaat over verbinding Een stam is een groep mensen die verbonden is met elkaar, een leider, een idee. Het zit in onze aard om aansluiting te zoeken bij stammen. Ze helpen ons om met de chaos om te gaan. Om elkaar te vinden in een verenigbaar verhaal. Verbinding is hierbij een kernbegrip. Natuurlijke leiders staan in contact met zichzelf, de anderen en het nu Natuurlijke leiders staan stevig. Met beide benen op de grond. Onverwachte gebeurtenissen, toevalligheden of tegenslagen? Ze nemen de situatie zoals die is en vertrouwen op hun intuïtie, omdat ze weten dat daaruit de mooiste ontwikkelingen kunnen voortkomen. Natuurlijke leiders zijn authentiek, open en transparant. Ze kennen hun eigen verhaal. Hun medewerkers weten precies wat ze aan hen hebben. Ze stralen vertrouwen uit. Natuurlijke leiders zijn verhalenvertellers Verhalen zijn de lijm die alles binnen de stam (je organisatie) met elkaar verbindt. Verhalen verleiden, verbluffen, verdiepen, vergemakkelijken, verduidelijken. De meest natuurlijke leiders kennen de natuurlijke kracht van verhalen. Ze zetten ze in om sterker te verbinden.

Het programma in essentie Hernieuwde blauwdruk voor de toekomst Je bent een succesvol leidinggevende met een goede staat van dienst. Maar hoe kom je naar een next level? Kijk met een hernieuwde focus naar jezelf en je organisatie. Benut je natuurlijk leiderschapsverhaal Durf jij in de spiegel te kijken? Wie ben je en waar sta je voor? Ontwikkel je persoonlijk leiderschapsverhaal. Geef leiding vanuit je natuurlijke kracht Ken jij de kracht van authentieke storytelling? Door je inspirerende houding en verhaalkracht volgen mensen je van nature. Leer sterker verbinden, inspireren en motiveren Pas bewezen narratieve principes toe in je dagelijkse praktijk. Bouw aan een duurzaam succesvolle community Hoe geef je taal en betekenis aan missie, strategie en verandering? Hoe neem je mensen mee in verandering?

Wat gaat dit programma jou brengen? • Je leert dicht bij jezelf te blijven, bewust kijken, denken en doen. • Je leert taal geven aan je leiderschapsverhaal. • Je krijgt meer verbinding met jezelf, je tribe, je organisatie. • Je krijgt scherper zicht op je ontwikkelingspad als tribal leader. • Je leert hoe je je verhaalkracht kan inzetten om beter contact te maken met anderen. • Je leert dat je je organisatie kan veranderen als je de gesprekken verandert. • Je leert verbindend leiding te geven.

De 3 uitgangspunten van het Tribal Community Programma. In harmonie met jezelf. Contact met je eigen natuur. Je stapt uit de hectiek. Vindt de rust van de natuur. Keert naar binnen. Naar je eigen centrum. De energie van stilte. Loslaten verbondenheid, voor van denken, verwelkomen van bewust zijn. Zelfbewustzijn is de basis voor vrijheid in kwaliteit van relatie en wederzijdse groei. In harmonie met anderen. Contact met je natuurlijke omgeving. Je brengt jezelf vloeiend in beweging. Van binnen naar buiten. In contact met de ander. In contact met anders zijn. Je gaat natuurlijk in gesprek. Luistert met nieuwe oren, ontdekt de raakvlakken in elkaars verhalen. Wat er altijd al was, maar zelden wordt gezien. Een diepere connectie, een dieper besef van samen. Vertakkingen vanuit je kern. Nieuwe mogelijkheden komen tot bloei, waar je gezamenlijk de vruchten van plukt. In harmonie met de natuur. Creëren van gezamenlijke groei. Samenwerken aan een toekomstbestendige organisatie vanuit een heldere purpose. Dat is het doel. Hoe doe je dat als leider? Hoe geef je daar voeding aan? Door mensen mee te nemen in jouw wereld. Een wereld waarin we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en waaraan we allemaal een vitale bijdrage leveren. Betekenis geven aan die purpose vraagt om een aansprekend verhaal. Een verhaal van verlangen.

BOUWSTENEN PROGRAMMA 1: Verhaal van jou IK Identiteit; in verbinding met jezelf Je leert je leiderschapsverhaal te realiseren, gekoppeld aan jouw persoonlijke en professionele identiteit en kwaliteiten. Je maakt contact met je natuurlijke kracht, je unieke essentie. Je verkent jouw ‘Tribal leader’ karakter en oefent met de verwoording daarvan. Authentiek en benaderbaar, met geloofwaardigheid en natuurlijk gezag. Open en overtuigend. Wat is jouw vonk? Hoe laat je zien wie je bent? Trefwoorden: Waarden, overtuigingen, talenten, draken en dromen 2: Verhaal van ons samen IK + WIJ Relaties; in verbinding met je omgeving Je leert hoe je verhaalkracht inzet om contact met anderen te maken. Tribal leaders appelleren aan universele thema’s zoals moed, hoop en eendracht. Hoe we soms verloren lijken, maar ons weer herpakken. Hoe we groeien door waardering en positieve bevestiging. Hoe we geïnspireerd worden tot samenwerking. Hoe we betrokken raken door het ervaren van vertrouwen. Hoe laat je zien wat je met elkaar belangrijk vindt? Welk vuur wil je laten ontbranden? Hoe nodig je anderen uit in je verhaal? Trefwoorden: Inspireren, bezielen, afstemmen, verbindende taal, dialoog. 3: Kantelverhaal IK + WIJ + MEERWAARDE Cirkel en Totem; in verbinding met de bedoeling Als duidelijk is waar je als tribal leader voor staat en de contouren van het Wijverhaal zichtbaar zijn, kun je gedenkwaardige ervaringen tot stand te brengen, in lijn met de bedoeling. Je leert dat de organisatie verandert als de gesprekken veranderen. Je leert hoe je samen betekenisvolle dialogen en momenten creëert. In kantelverhalen die verteld en beleefd worden, bied je nieuwe perspectieven en vertrouwen in de toekomst. We gaan van storytelling naar story-doing. Wat wil je samen bijdragen aan de wereld? Hoe bouw je aan een nieuw verhaal? Hoe maak je verandering aanstekelijk? Trefwoorden: Impact en purpose, verschil maken, duurzaam waarde creëren.

De trainers Raf Stevens Wil bijdragen tot een meer menselijk en authentiek leiderschap. Al meer dan 15 jaar ondersteunt hij leiders en teams om vanuit de kracht van hun authentieke verhaal verbinding te maken met zichzelf en elkaar. Werkte vele jaren als marketing en communicatie manager bij verschillende bedrijven. Is leadership storytelling expert en host van de succesvolle ‘Story Club’ podcast, een interviewreeks rond leiderschap. Auteur van 3 boeken: ‘No Story, No Fans’, Sterke leiders, sterke verhalen’, en ‘Raak!’ Raymond Godding Wil waarde(n)vol bijdragen aan duurzame verbindingen tussen mensen. Taalkundige, zo’n 30 jaar actief in het communicatievak. Begonnen als copywriter. Nu vooral verhalenmaker en procesbegeleider met als aandachtsgebieden organisatiecultuur en visie ontwikkeling. Raymond is story coach en ondersteunt teams, directeuren en bestuurders bij het versterken van hun organisatie identiteit en het creëren van congruente betekenis en beleving. Auteur van ‘Organiseren met Zin’.

Incompany programma TRIBAL LEADERSHIP Locatie, data en tijden in overleg. Investering afhankelijk van te maken keuzes. BENIEUWD OF DIT PROGRAMMA IETS VOOR JE IS? We gaan graag vooraf met je in gesprek. Dan verkennen we of het programma je gaat helpen bij de uitdagingen van je organisatie. MEER INFORMATIE www.buildingyourtribe.be www.fakkelverhalen.nl/tribal-leadership-programma/ CONTACT rafstevens@me.com | +32 486 85 15 81 raymond@godding-co.nl | +31 6 249 950 25

1 Online Touch

Index

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
Home


You need flash player to view this online publication