19

19 Recept: Zoete aardappel op spies Het BBQ seizoen is weer begonnen en als je naast vlees ook eens wat anders of vegan wil, is dit een lekkere variatie. Ingrediënten: 3 middelgrote zoete aardappels 1 eetlepel olie 1 eetlepel droge BBQ rub kruiden (of andere BBQ kruiden) Bereiding: Schil de zoete aardappels en snijd in grote stukken van ca. 2 á 3 cm. Kook ze 7 minuten voor in een pan met water of in een afgedekte kom in de magnetron 5 minuten. Doe ze in een kom en voeg de olie en de kruiden toe. Schep goed door elkaar en rijg ze dan aan een spies. Rooster ze nog 10 minuutjes op de BBQ tot ze helemaal gaar zijn. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Lekker met een yoghurtsausje of knoflooksaus. Tip: Leg de houten spiesen 2 uren, of langer, in het water voordat je ze gebruikt dan branden ze niet zo gauw aan op de BBQ. Bron: www.leukerecepten.nl

20 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication