37

37 3 eetlepels ketchup 100 ml ketjap + om te marineren gemalen korianderzaad (ketoembar), gemalen gember (djahé), gebakken uitjes en bosui om te garneren Materialen: 4 spiesen Bereiding: Snijd de varkenslappen in stukken en bestrooi met korianderzaad en gember. Voeg ook een scheutje ketjap toe en schep door elkaar. Laat minimaal een half uur marineren. Snipper ondertussen het sjalotje en de ui zo fijn mogelijk. Verhit in een pannetje een beetje olie en bak de ui en knoflook aan. Voeg de ketchup en de sambal toe en bak 1 minuutje mee. Voeg een scheut ketjap er bij (ca 100 ml) en breng aan de kook. Voeg ongeveer dezelfde hoeveelheid water toe en laat pruttelen tot het begint in de dikken. Rijg het vlees aan de spies en bak in een pan, of op de BBQ in ca. 7 minuten gaar. Serveer de spiesen met de ketjapsaus erover en wat gebakken uitjes en bosui. Lekker met rijst en of roerbakgroenten. Bron: www.leukerecepten.nl Gemma van der Werff Nederlands kampioen acrogym In Rotterdam werd op 24 en 25 juni in de Ahoy het NKNL 2023 gehouden. Zaterdags lieten de teams van Acro Academy Noord Nederland hun tempo- en balansoefening zien en zondags de combi-oefening. In de categorie junioren 2 werd Gemma van der Werff uit Surhuizum met haar sportpartner Carola van Dijk (Drachten)/combiteam WSBF, Nederlands kampioen. Gemma en Carola komen uit in de A-lijn en hebben zich geplaatst voor het EK dat in oktober plaatsvindt in Bulgarije. (Foto: Isis van der Put)

38 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication