8

Zelfoogsten op de Horsterhof; hoe werkt dat? Zelfoogstseizoen 2020 Het zelfoogstseizoen loopt vanaf week 21 en start op zaterdag 16 mei. De laatste oogstdag zal zijn op zaterdag 28 november in week 49. Er kan dus gedurende 7 maanden zelf geoogst worden! Oogstregels Je bent elke week van maandag tot en met zaterdag welkom tussen 8.30 uur een 19.00 uur. Alles wat groeit en bloeit mag geoogst worden als het rijp is, soms zijn er uitzonderingen die wij wekelijks vermelden op het welkomstbord naast de boerderij. Gedurende het seizoen wisselt het aanbod continu. In het voorjaar is het een wat beperkter aanbod, van zomer tot najaar uitgroeiend naar een zeer veelzijdig aanbod. Wij zorgen dat er elke week voldoende is om te oogsten. Waar mag geoogst worden? Tenzij voor de desbetreffende week anders aangegeven, mag er overal geoogst worden zowel op het land als in de kassen en kruidentuinen. Het is de bedoeling dat je oogst voor het aantal personen uit je huishouden dat je hebt opgegeven en dat je oogst voor vers gebruik. Dus niet om in te maken, of voor je buurvrouw. Jouw eerste oogstdag Op jouw eerste zelfoogstdag helpen de boeren je met het wegwijs maken op de boerderij, leren hoe en wat er geoogst mag worden, waar de geoogste groenten kunnen worden gewassen en waar bijvoorbeeld het toilet is. De boeren zijn het hele jaar aanwezig op de tuin en er is altijd ruimte voor een korte vraag. Iedereen neemt een eigen schaar, mes en oogstmandje of tas mee. Wil je je aanmelden stuur ons dan een email, dan krijg je van ons een aanmeldformulier toegestuurd. Je kan dan het aantal personen aangeven waarvoor je wilt oogsten.  Kind onder 5 jaar gratis  Kinderen tussen 5 en 13 jaar | per jaar € 95,- | of maandbedrag € 13,57  Per persoon | € 220,- per jaar | of maandbedrag € 31,42 De betaling is vooruit per seizoen, anders per maandelijkse incasso. Je geeft je op voor het hele oogstseizoen, het is dus niet maandelijks opzegbaar zoals onze groentepakketten. Voorstellen Mijn eerste kennismaking met de Horsterhof was op een vroege vrijdagochtend in mei 2016. Ik was op zoek naar een stageplek voor de deeltijdopleiding Stadslandbouw aan de Warmonderhof welke in september van dat jaar startte. Via e-mail hadden we een afspraak gemaakt om een dag mee te werken, om kennis te maken en te kijken of de plek bevalt. Ik was destijds niet gelukkig in mijn werk bij een IT dienstverlener en dit bracht mij ertoe mijn werkelijke drijfveren eens goed onder de loep te nemen. Zo ben ik mij gaan interesseren en verdiepen in de herkomst van ons voedsel en de impact van onze voedingskeuzes als consument en maatschappij op onze samenleving en onze planeet. 8

9 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication