gebied van geautomatiseerde interne logistiek. De AGF-sector staat nog maar aan de vooravond van een grote mechanisatieslag. Zo wordt er in het nieuwe pand een shuttlesysteem geïnstalleerd dat uniek is op foodgebied’’, verklaart Van Gelder. Op het twintig meter hoge dak komt een groentekas met de laatste teelttechnieken. Interactieve belevenis Van Gelder groeit als kool (afgelopen jaren met 15 procent) en verhuizen was onvermijdelijk. “We zijn finaal uit ons jasje gegroeid. Op de huidige locatie uitbreiden was lastig. De groei is mede tot stand gekomen doordat Nederlanders meer groente en fruit zijn gaan eten. Nieuwbouw is dus noodzakelijk om verder te kunnen groeien en te voldoen aan de laatste trends. “Wij hebben met ruim 5000 producten standaard op voorraad het grootste assortiment van Nederland. Van Gelder werkt samen met veel tuinders en boeren uit Nederland. Een steeds groter wordende groep consumenten is op zoek naar gezonde en duurzame producten. ‘’De persoonlijke verhalen van onze telers worden straks verteld in ons Food Experience Center. De verhalen die letterlijk worden verteld tussen de tomaten, aubergines en bloemkolen. We zouden ons wat meer moeten focussen op groenten,’’ bepleit de directeur. FOOD - locaties | beleid | experience 2017/2018 - 5 “Wij hebben met ruim 5000 producten standaard op voorraad het grootste assortiment van Nederland.” Gerrit van Gelder
6 Online Touch Home