3

Uniek. Bijzonder. Regio Foodvalley. Voorwoord Het wordt me vaak gevraagd: “Wat maakt Regio Foodvalley – midden in het land – tot zo’n bijzondere regio?” Ik merk, dat het beantwoorden van deze vraag mij iedere keer opnieuw met gepaste trots vervult. Natuurlijk vertel ik over de prachtige omgeving van Gelderse Vallei en Veluwemassief. Over onze centrale ligging in Nederland en de, nu nog, goede bereikbaarheid: zó dichtbij de dynamiek van de Randstad en tegelijkertijd zó omgeven door de rust, de ruimte en de stilte van de natuur. Alleen al dáárom is Regio Foodvalley uniek. Om er te wonen. Om er te werken. Om er op adem te komen. Hier wil je zijn! Maar er is zo verrassend veel meer. We voeren niet zómaar het woord ‘food’ in onze naam, want ons bijzondere ‘economische ecosysteem’ maakt Regio Foodvalley tot dé vestigingsplek – zeg maar gerust hotspot – voor bedrijven in de foodwereld. Waarom? Ik noem een paar redenen: Hier wil je zijn, als je in een business zit waar je een korte ‘time to make’ hebt om met innovaties te komen. Hier wil je zijn, als je mee wilt in de verduurzaming van je productieprocessen. Hier wil je zijn, als je vooraan wilt zitten in de transitie naar een gezondere balans tussen plantaardige en dierlijke eiwitten in onze voeding, naar minder suikers, vetten en zouten, maar naar meer smaak en naar beter voor je gezondheid. Hier wil je zijn, als je als bedrijf je marktpositie wilt versterken en als je daarvoor niet alleen autonome groei voor ogen hebt, maar ook aan strategische acquisitie wilt doen. Want binnen een straal van acht kilometer (!) is álle expertise voorhanden – zóveel zelfs, dat je kunt kiezen. Nergens in Europa is het kennisintensieve en het innovatieve ecosysteem zó laagdrempelig beschikbaar als in Regio Foodvalley. Hier wíl je zijn. Hier móet je zijn. Regio Foodvalley draagt daar – met onze succesvolle samenwerking van overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen – graag aan bij. Iedere dag opnieuw. Dat moet je zien. Dat moet je proeven. Ik zeg vaak: ‘Regio Foodvalley moet je zien en moet je proeven.’ Daar zijn we mee bezig. In deze uitgave van Food leest u alles over het World Food Center op het Mauritskazerneterrein in Ede. Een plek waar mensen wonen, werken en thuiskomen. En waar bezoekers spelenderwijs alles over voedsel te weten gaan komen. Arjen Droog Directeur (en inwoner van) Regio Foodvalley Het zal u niet verbazen dat wij daar ook zélf – als ambitieuze regio – willen zijn gevestigd. Dat gaan we doen: we verhuizen van het levendige centrum van Ede naar het dynamische World Food Centerterrein in Ede-Zuid. U gaat er de komende periode meer over horen. Regio Foodvalley. Bijzonder. Uniek. FOOD Locaties 2021/2022 - 3

4 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication