wen in het WFC. Want we bouwen naast een kwetsbaar natuurgebied.” Hij stipt aan dat de hele voedselindustrie met de thema’s duurzaamheid en gezondheid bezig is. “Laat dat nou de leidende principes zijn voor de gebouwen zijn. We hebben in de eerste fase gekozen voor houtbouw, met zonnepanelen. Zo slaan we CO2 op in de gebouwen, en stoten we het niet uit. Met een insectenhotel op het groene dak maken we het gebouw onderdeel van de natuur en een natuurlijk verlengstuk van de Veluwe.” Delegaties uit de hele wereld Vanaf begin 2022 huisvest de monumentale Mauritskazerne FoodX, de thuisbasis en gastheer van het Nederlandse voedselsysteem. Hier kunnen organisaties uit het voedselsysteem zich aan een breed zakelijk publiek presenteren. Ook is FoodX het startpunt voor internationale delegaties om kennis te maken met de wereld van agrifood in Nederland. Zo krijgen zij een ‘meeslepende’ introductie in het Nederlandse voedselecosysteem en wordt een programma met bedrijfsbezoeken aangeboden. Op termijn moet het gebied werk bieden aan zo’n 2500 mensen. Vanwege deze ontwikkeling wordt FOOD Locaties 2021/2022 - 9 een extra ontsluitingsweg richting de A12 gerealiseerd. Zo is het World Food Center niet alleen uitstekend bereikbaar met het OV, maar ook per (deel-)auto. Het geheel moet rond 2033 klaar zijn. Meer info: worldfoodcenter.net Louis de Boer l.boer@bpd.nl Sander van de Pol sander.van.de.pol@ede.nl Jeroen Galle j.galle@bpd.nl De markante Stingerbol, een voormalig oefencenter voor luchtafweerrakketten. ¢
10 Online Touch Home