8

Postuma, IJsselmuiden Hutten Traditional Beef, Heeten we in het beginstadium ook de meest geëigende architect en beste leveranciers en andere specialisten bij de projectplannen. Dat werkt een stuk plezieriger voor alle partijen. Goede voorbereiding bespaart tijd, haalt perfectie dichterbij en verandert werkdruk in een positieve uitstraling. Wie alles pragmatisch afstemt, kan heel snel binnen het gegeven budget schakelen. Zo kan, ook bij complexiteit, een definitief ontwerp binnen vier maanden zijn afgerond en de omgevingsvergunning zijn ingediend.” Het bouwbedrijf heeft al een aanzienlijk aantal succesvolle projecten voor het MKB tot en met grootbedrijven in deze sector op haar naam staan. Geïntegreerde aanpak “Zonder een geïntegreerde aanpak is het niet mogelijk om een huisvestingsproject voor honderd procent vast te leggen en meerwerk te vermijden,” bevestigt Bas te Riele, commercieel projectmanager en voedingsindustriespecialist van Aan de Stegge Twello. “Dat zie je regelmatig bij aanbestedingen, waarbij initieel de lage prijs van belang is - al blijkt gaandeweg dat de kosten toch onvoorzien oplopen, omdat veel vooraf nog niet duidelijk kon worden bepaald of omschreven en niet alle meewerkende partijen vanaf het begin bij de plannen zijn betrokken. Deze gang van zaken staat een kosten en tijd besparende planning in de weg. Wij vragen daarom alle disciplines direct om hun eigen inbreng en het daarbij behorende tijdspad. Daarvóór bespreken we met de opdrachtgever en zijn technische dienst het volledige programma van eisen (PvE), waaraan het project moet voldoen. Vrijwel geen enkele opdrachtgever is, hoe concreet de bouwplannen ook zijn, tot in details bekend met de oplossingen voor zo’n vraagstuk. Wij kennen de markt, kunnen met de ondernemers in hun eigen vakjargon overleggen en processen tegen het licht houden en helpen versnellen. Ook zijn we bekend met de regelgeving in kwestie en worden we op dat gebied voortdurend bijgeschoold.” Om te komen tot een geïntegreerde aanpak in de foodsector 8 ontwikkelde Te Riele, op basis van decennialange kennis en ervaring, een functionele tool. Heldere tool Gebouwen in de foodsector vragen conform de hygiënewetgeving om speciale, soms kostbare installaties en toekomstbestendige voedselveilige vloeren, aansluitingen, wanden en plafonds. Te Riele: “Dat geheel nemen we stap voor stap mee via onze tool, die nieuwsgierigheid wekt en zo’n 300 punten omvat. Tijdens en na het doorlopen daarvan verschaft deze tool, zowel de opdrachtgever als ons en de in de schakelen disciplines, optimale helderheid. Op basis van onze ervaring kunnen we de opdrachtgever helpen bij het maken van de juiste keuzen binnen het traject. Regelmatig maken onze ambassadeurs in de foodsector daarvan deel uit; zij kunnen hun Recente referentieprojecten - Het nieuwe bedrijfspand van Euroma in Zwolle. - De nieuwbouw van vleesverwerker Ameco in Apeldoorn. - Het nieuwe onderkomen van Hems/ Fortuna Vlees B.V. in Oss. - Een nieuw gebouw voor knoflook- en kruidenspecialist Bresc in Werkendam. - Vernieuwing en uitbreiding voor chocoladeproducent Delicia in Tilburg. - Het bouwproject voor Hutten Traditional Beef in Heeten. - Bedrijfspand Postuma AGF in IJsselmuiden. Euroma, Zwolle

9 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication