10

Wedstrijd 2 11 september 2004, 14:30 uur Honselersdijk – B.M.T.: 2-1 TWEEDE KLASSE | Patrick van der Ende velt BMT door Paul Klop Opstelling Honselersdijk:HONSELERSDIJK | Na het verlies op de eerste speeldag herstelde Honselersdijk zich op eigen veld tegen BMT door met 2-1 te winnen. Grote man bij de thuisclub was Patrick van der Ende. Hij was tweemaal trefzeker. Zo explosief als de laatste ontmoeting in Den Haag tussen beide ploegen was, zo tam was het treffen van afgelopen zaterdag. BMT brak het oersaaie duel in de 47ste minuut open. Door twee bevliegingen van Patrick van der Ende bleven de punten in Honselersdijk. Honselersdijk-trainer Roy Wasmus was content met de uitslag, maar toonde zich minder tevreden over de uitvoering. "Ik wil verzorgd voetbal spelen met een opbouw van achteruit. Door onzekerheid bij jonge spelers achterin werd onnodig veel de lange bal gehanteerd, waardoor Honselersdijk niet aan het eigen spel toekwam", concludeerde de winnende trainer. Gelukkig voor Wasmus zijn Erwin Bouwman, Peter van der Valk, Lennart Kester en Randy van der Ende bijna weer fit, zodat de mogelijkheden groter worden. Het gezapige duel op sportpark De Strijphorst was zeker in de eerste helft om te huilen. Alleen de Haagse spitsen Kofi Kwarteng en Fefe Njeck zorgden voor enige opwinding. Eerst moest de pas 19-jarige sluitpost Tom van Schie handelend optreden op een schot van Kwarteng. Het bleek een voorbode voor de Haagse openingstreffer. De geslepen Kwarteng profiteerde in de 47ste minuut van een misverstand in de Honselse defensie: 0-1. Overtreding Fluitist Koeman (Leiden) liet hierbij terecht doorspelen na een overtreding van Jerry van de Meer, waarvoor hij geel ontving. In de rust foeterde Wasmus op zijn manschappen en wees hen op de gemaakte afspraken. Dat zorgde voor meer agressie in de tweede helft. Wasmus: "Voor rust kon BMT veel te gemakkelijk de inspeelpass geven, omdat we te veel ruimte weggaven. Na rust hebben we de zaken beter opgepakt, waardoor BMT minder aan voetballen toekwam." Vijf minuten na rust kwam Honselersdijk langszij. Patrick van der Ende krulde met behulp van de Haagse muur een vrije trap tot voorbij doelman Nazim Arslan: 1-1. Handtekening Tien klokrondjes later voorzag de aanvoerder ook de tweede Honselse treffer van zijn handtekening toen hij de bal op de zestien kreeg aangespeeld en onverbiddelijk uithaalde: 2-1. BMT drong Honselersdijk terug op eigen helft. Kwarteng was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker, maar produceerde niet meer dan een slap rollertje. Uiteindelijk haalde Honselersdijk kreunend en steundend de eindstreep. De lankmoedige scheidsrechter Koeman slingerde ook nog Ard Koole en de Hagenaars Fikret Koksal en Fefe Njeck op de bon. Van Schie; Scheffers, Van der Meer, Steringa, Vijverberg; Koole, Van Koppen (Heskes), Noordermeer, Kester; Van der Ende en Van Velden. Unrestricted