11

Groot Naaldwijk Marco Streefland, d.d. 12-09-2004 Patrick van der Ende schiet Honselersdijk langs BMT Honselersdijk-BMT 2-1 (0-1) In de tweede klasse D behaalde Honselersdijk haar eerste overwinning. Trainer Roy Wasmus was uiterst tevreden over het vertoonde spel in de tweede helft, echter de Naaldwijker had daar wel een donderspeech voor nodig in de rust. De thuisploeg speelde niet goed tegen BMT in de eerste 45 minuten. “De overwinning is een opsteker, zeker als je ziet hoe we de eerste helft hebben gespeeld. Het was puur en puur slecht. Afspraken werden niet nagekomen. Het was de bedoeling om BMT niet te laten voetballen en dat gebeurde niet. We zouden verzorgd spelen met de opbouw vanuit achteruit, echter we kozen voor de lange bal en daarnaast wonnen we bijna geen duel. Ik kan me niet heugen dat ik zo uit mijn dak ben gegaan in de rust. Ik ben dan ook zeer tevreden over het optreden van mijn ploeg in de tweede helft.” De bezoekers kwamen vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. Na de pauze had de donderspeech van Wasmus wel effect, want Honselersdijk kwam fel uit de startblokken en speelde wisselend in de opbouw. De ene keer werd gekozen voor een langen bal en de andere keer werd verzorgd opgebouwd. Na 54 minuten spelen kreeg Patrick van der Ende de kans op de gelijkmaker. De clubtopscorer van het vorige seizoen liet de kans niet onbenut. De tweede treffer van de thuisploeg was een kwestie van tijd. Na ruim 65 minuten spelen was het zover. Van der Ende stond al lange tijd in vrije positie te wachten op de bal. Het duurde enige tijd, maar toen hij de bal kreeg, was het meteen raak. Honselersdijk had al de controle over de wedstrijd en doordat de spelers bij BMT onderling gingen irritaties kregen, kreeg de thuisploeg het steeds makkelijker. De kansen op het vergroten van de marge waren aanwezig, echter deze werden niet benut. Alleen Ard Koole ontving een gele kaart. Haagsche Courant TWEEDE KLASSE | Honselersdijk-BMT 2-1 BMT speelt nog niet 'Nederlands' genoeg door Paul Klop HONSELERSDIJK | Na het 4-1 verlies tegen Die Haghe kon BMT ook tegen Honselersdijk allerminst imponeren. De Westlanders wonnen op eigen veld met 2-1 waardoor BMT na twee duels nog geen punt heeft behaald. Kort voor rust doorbrak Kofi Kwarteng het oersaaie duel door BMT naar een 0-1 voorsprong te schieten. Na de hervatting maakte de Honselse aanvoerder Patrick van der Ende het verschil door met twee puntgave treffers Honselersdijk de eerste zege van het seizoen te bezorgen.BMT bleek de klap van de eerste nederlaag nog niet geheel te hebben verwerkt en startte uiterst voorzichtig. "Voor een open wedstrijd zijn wel twee ploegen nodig", reageerde BMT-trainer Marcel Wieser na afloop getergd. Draaide BMT voorheen op een aantal gelouterde spelers, tegenwoordig is de zondagafdeling dat uitkomt in de vierde klasse, de kweekvijver voor jonge talenten. Als de youngsters eenmaal gerijpt zijn worden ze overgeheveld naar het zaterdagteam. Wieser: "Ik probeer BMT steeds meer 'Nederlands' te laten voetballen. Dus minder te laten pingelen en meer over de vleugels te laten spelen." De laatste worsteling tussen Honselersdijk en BMT ontspoorde overigens vorig seizoen volledig. Het duel van zaterdag op sportpark De Strijphorst was echter uiterst tam en ontdaan van enige vorm van mediterrane passie, waarvoor BMT normaliter garant staat. Alleen de spitsen Kofi Kwarteng en Njeck Fefe zorgden voor enige opwinding. Eerst moest de Honselse doelman Tom van Schie handelend optreden op een schot van Kwarteng. In de 47ste minuut profiteerde de geslepen Kwarteng van een misverstand in de Honselersdijk defensie en prikte raak: 0-1. Fluitist Koeman (Leiden) liet hierbij terecht doorspelen na een overtreding van Jerry van der Meer. In de 50ste minuut krulde Patrick van der Ende een vrije trap langs doelman Nazim Arslan: 1-1. Een kwartier later voorzag Van der Ende ook de tweede treffer van zijn handtekening (2-1). Honselersdijk: Van Schie, Scheffers, Van der Meer, Steringa, Vijverberg; Koole, Van Koppen (Heskes), Noordermeer, Kester; Van der Ende en Van Velden. BMT: Arslan, Sinan Beltek, Akbaba, Van Kluyve, Uysal (Celik); Demir, Serkan Beltek, Kooyma (Akin), Koksal; Kwarteng en Fefe. Unrestricted