19

Wedstrijd 7 23 oktober 2004, 14:30 uur Honselersdijk – Strijen: 2-1 TWEEDE KLASSE | Honselersdijk-Strijen 2-1 'Zondagsschot' Kester bezorgt thuisclub zege door Rob Moorman HONSELERSDIJK | De 2-1 zege op Strijen werd door Honselersdijk gevierd alsof een kampioenschap was binnengesleept. De vreugde was begrijpelijk, want de bezoekers uit de Hoeksche Waard hadden het grootste deel van de wedstrijd een overwicht. Honselersdijk, met liefst vijf invallers, kon daar alleen maar een tomeloze inzet tegenover stellen. Uiteraard was ook de winnende trainer Roy Wasmus tevreden. Wel beaamde hij, dat zijn ploeg matig had gespeeld. "Ik wil me niet verschuilen achter de vele geblesseerden, maar dat speelde een rol. We moeten het in deze fase vooral hebben van hard werken. En als dat, zoals de laatste weken ontbreekt, pak je geen punten." Voor het duel werd een minuut stilte in acht genomen voor de vrijdag overleden oud-leider en klusjesman Aad Toussaint. Vanaf de aftrap nam Strijen het heft in handen. Daarbij geholpen door Honselersdijk, dat de bal niet lang in de ploeg kon houden. Bovendien was elke afvallende bal een prooi voor de tegenstander. Met lange halen zocht Honselersdijk steevast Patrick van der Ende. De spits kwam echter maar weinig aan de bal, omdat de pass meestal werd onderschept. Strijen was dus voortdurend in balbezit, maar deed daar veel te weinig mee. Er zat geen raffinement in de aanvallen en de eindpass was dramatisch. Invaller-doelman Izan Barendse van Honselersdijk had het dan ook niet moeilijk. In de 41ste minuut was het toch raak uit de eerste fatsoenlijke aanval van Honselersdijk. Patrick van der Ende gaf een steekpassje op de inkomende Joey Heskes, die met een verwoestend diagonaal schot doelman Van Duijn van Strijen verraste: 1-0. Lang kon Honselersdijk niet genieten van de voorsprong. Op slag van rust kopte Raymond van de Ent ongehinderd de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Honselersdijk begon de tweede helft met een omzetting in de achterhoede. Rendy van der Ende was in de kleedkamer achtergebleven. Zijn vervanger John Scheffers werd voorstopper en Sander Noordermeer linksbackplaats. Of deze omzetting er voor zorgde dat de thuisploeg beter in de wedstrijd kwam valt niet te beoordelen, maar het was een feit dat de ploeg van Wasmus uit haar schulp kroop. Kruising In de 62ste minuut tekende Patrick Kester op sublieme wijze voor de 2-1 voorsprong van de thuisploeg door een doorloopbal ineens vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising te jagen. Toen Strijen eenmaal van de schrik was bekomen van die onverwachte achterstand, zette het de laatste twintig minuten nog een keer aan. Er werd een extra aanvaller bijgezet en de bezoekers ging op zoek naar de gelijkmaker. Taai verdedigen, wat geluk en vooral onverzettelijkheid hielden Honselersdijk echter op de been. De drie winstpunten waren binnen. Opstelling Honselersdijk: Barendse; Noordermeer, Van Koppen, Steringa, R. van der Ende (Scheffers); Van der Meer (Vijverberg), Mast, Heskes; Van Velden, P. van der Ende (Lobert), Kester. Unrestricted