25

De Zwervers blijft bovenin meedraaien door een nuttige 2 - 0 overwinning op Honselersdijk. Beide de voorafgaande warmingup moest ik wel even achter mijn oor krabbelen. Kijkend naar het team van Honselersdijk dacht ik dat er een volleybal wedstrijd moest gaan beginnen. Zo veel lange mannen in één team. Een keeper van over de twee meter! Zou dit wel goed gaan aflopen voor de IJ.V.V. deze middag. Na het eerste fluitsignaal van dhr. J.A.M. de Jong begon er een wedstrijd die naar mijn idee maar niet op gang wilden komen. Was het misschien dat beide partijen niet in hun sterkste opstelling konden opereren, of was het dat beide partijen niet wilden verliezen. De aanwezige toeschouwers werden er niet bepaald warm van. Na 20 min. spel eindelijk wat gevaar van Zwervers zijde Rogier Bal schiet op de benen van Honselersdijk keeper Tom van Schie de navolgende corner levert ook niets op. De beste kans is er in de 30e minuut als Jasper Steringa van Honselersdijk teveel vrijheid krijgt van de Zwervers middenvelders en zijn schot buiten bereik van Leon v.d. Sluis op de paal uiteenspat (figuurlijk gesproken want wij spelen met Derbystar ballen). De tweede helft heeft de Zwervers trainer Mark Nijssen zijn taktiek gewijzigd hij laat Edwin Hoogerwerf in de kleedkamer achter en laat John Krijgsman in de spits opdraven, om zo toch wat meer druk te kunnen uitoefenen. In de 60e minuut een mooie kans voor John Krijgsman maar zijn schot gaat net naast. Er komt nu wat meer aktie op het veld, de Zwervers gaan meer persoonlijke duels winnen. Maar het is in de 70e minuut dat Honselersdijk gevaarlijk is met een snelle counter en Leon v.d. Sluis ten koste van een gele kaart een vrije schop tegen krijgt. René Vijverberg schiet de bal meters naast. Het antwoord is er direkt van de Sluis/Koro brigade. De vrije schop (halve corner), Mark Hoks achter de bal en met een uiterste precisie weet hij het hoofd van Rogier Bal de vinden en ja hoor 1 - 0 72e minuut. De ontlading is groot in het Zwervers kamp. Serge Wagenaar verlaat dan het veld en Dimitri Metgod is zijn vervanger. De beslissing valt in de 81e minuut. Als Achmed Moustaid doet waarin hij goed is. De bal aan de voet en een paar super bewegingen en nog aangeraakt door de keeper verdwijnt de bal in het doel 2 - 0. De mooiste aanval van de Zwervers daarna in de 83e minuut levert geen doelpunt op. Sander v.d. Bos of Ferdi Macnack hadden moeten scoren. In de 86e minuut verlaat de moegestreden Achmed Moustaid het veld ( publiekswissel) en Alex Bekker komt de resterende tijd in zijn plaats. Door deze overwinning en de gelijke spelen van respectievelijk van Monster, Die Haghe, Smitshoek kruipt de top van de ranglijst dichter bij elkaar. Geel was er nog voor Zwervers spelers Leon v.d. Sluis en Achmed Moustaid en Patrick Kester van Honselersdijk. A.s. zaterdag spelen wij uit tegen koploper Monster, en ik verwacht dat alle Zwervers supporters deze middag richting het sportpark van de vv Monster zullen afreizen. Opstelling: Leon v.d. Sluis, Edwin Hoogerwerf, Mark Hoks, Edgar van Rijn, Ruben v.d. Steen, Stefan Hartensveld, Rogier Bal, Ferdi Macnack, Sander v.d. Bos, Serge Wagenaar, Achmed Moustaid. Wisselspelers: Dimitri Metgod, John Krijgsman, Alex Bekker Reserve keeper: Justin Vonk Grensrechter Ben Roovers. Unrestricted