27

Zaterdag 27 November, Honselersdijk 1 - NTVV 1 3 - 1 Zonder de geblesseerden Gerben Hobbel, Jan Boere, Daniël Tijl, Corné Verwey en Jaap Bijsterbosch, die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn, vertrokken we om 12 uur van de Kopernis naar Honselersdijk. Matthias van Brussel kwam van zijn vakantie adres in Dalfsen om toch te komen voetballen (top Matthias). Maar door files kon hij niet op tijd in Honselersdijk zijn, zodat de voorbereiding enigszins verstoord was en een andere basisopstelling moest starten. Ook Eric Knol was er niet, zodat de schrijver van dit stukje de vlag moest hanteren en dit volgens sommigen niet altijd even goed deed. Op een zwaar veld met overal gaten en bulten ging de wedstrijd van start. Met een NTVV dat de eerste helft niet goed speelde{er was te weinig inzet} kon SVH de wedstrijd naar zich toe trekken en ook wel terecht op 1-0 kwam door een goal van de rechter spits Stam. De bal werd bij de tweede paal in gebracht en verdween in een kluts achter de vervanger van Bijsterbosch, Martin v.d. Have . De keeper van NTVV moest noch een paar keer flink aan het werk, maar hield zijn doel verder schoon. Vlak voor het rust signaal kwam Jurgen de Jong plots alleen voor de keeper, maar zijn inzet was niet doeltreffend (hij twijfelde tussen lobben of hard schieten maar hij plaatste de bal te zacht en de keeper kon zijn inzet keren). Na de rust een ander NTVV dat toen wel strijd had en ook duels wist te winnen en druk naar voren wist uit te oefenen. Hierdoor kwamen er in het eerste kwartier een paar goede kansen op de gelijkmaker, maar er werd niet goed met de kansen omgesprongen. SVH deed het anders. In de 70ste minuut een counter werd goed afgemaakt en de 2-0 was een feit, in dezelfde minuut was het Christian Kievit die de 2-1 op een schitterende manier in de kruising schoot. De scheidsrechter kon het strijdende spel van NTVV niet waarderen en slingerde binnen korte tijd Michel de Jong, Theo Bestman (voor beiden geld ‘missis next game’) en Jurjen Jongejan op de bon. Na ongeveer 10 minuten produceerde Jurgen de Jong een prachtig schot op het randje van 16 meter, maar de gelijkmaker spatte op de lat uiteen. Vlak voor tijd (het was al bijna donker) kwam de einduitslag op het bord . NTVV heeft zich geen goede dienst bewezen, door te verliezen van Honselersdijk wat nu op een punt achter NTVV komt . Volgende week uit naar Monster, wat weer een zware dobber zal worden gezien het ontbreken van nog eens twee dragende spelers. W. Koole Unrestricted