33

Naaldwijk (za) en Honselersdijk steeds verder in de problemen Groot Naaldwijk Marco Streefland, d.d. 23-01-2005 Het geluk zit soms in een klein hoekje, maar soms duurt het lang voordat dit tevoorschijn komt. De vraag bij Honselersdijk is: wanneer? De derby tegen Monster ging verloren, echter het had anders kunnen lopen indien de thuisploeg in de eerste zes minuten een van de drie kansen had weten te benutten. Door de 1-2 nederlaag en de winst van Maasdam op IJVV de Zwervers is Honselersdijk gezakt naar een elfde positie in de tweede klasse D. Dit is de laagste positie ooit in de tweede klasse van het andere Oranje. Monster heroverde de eerste plaats door het gelijkspel van de medekoplopers Smitshoek en Stellendam (1-1). Voorafgaande aan de derby waren de meeste kansen voor een overwinning aan Honselersdijk gegeven, want de ploeg van trainer Roy Wasmus had de laatste vijf ontmoetingen met de streekgenoot niet verloren. Statistisch gezien dus juist, echter na het openingsdoelpunt van Perry Looye kwam een ander statistisch plaatje om de hoek kijken, want Monster had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen waarin Looye had gescoord tegen Honselersdijk. In het seizoen 2001-2002 scoorde de middenvelder zowel in de thuis- als uitwedstrijd en wist Monster met 5-1 (thuis) en 3-0) tot winst te komen. Ook nu bleek dit dus weer het geval te zijn, sterker nog Looye scoorde twee keer. Honselersdijk opende verrassend en kreeg binnen zes minuten drie kansen om de score te openen. De beste kans was voor Patrick van der Ende. De aanvoerder kwam alleen voor Maurits Voskamp te staan en raakte de bal verkeerd waardoor zijn inzet naast het doel verdween. Peter van der Valk kreeg de van Ard Koole, wilde de bal schieten, deed dat ook, maar door een polletje raakte hij de bal faliekant verkeerd. Van der Valk is weer terug na een blessure en bewees zijn waarde voor het elftal. Patrick Kester schoot nog tussen de benen van een verdediger door, maar Voskamp had goed oog voor het schot en pareerde de inzet bekwaam. De bezoekers kwamen na de eerste de beste aanval op voorsprong. Jurgen Wartewig kopte een vrije trap voor de goal waar Erwin Bouwman de bal over de goal wilde koppen. Het geluk zat niet mee, want de bal stuitte via de lat het veld weer in waar Looye geen moeite had om de rebound achter de verslagen Tom van Schie te schieten. Dat het de thuisploeg niet meezat, was na 15 minuten te zien. Jasper Steringa viel uit met een knieblessure en zal hoogstwaarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie komen. Wasmus diende omzettingen te doen. Mike Mast kwam het veld in, ging rechtshalf spelen, waardoor Jerry van der Meer achter de defensie ging spelen. Nauwelijks bekomen van de schrik van het uitvallen van Steringa of Van der Meer deed zijn trainer schrikken. In een poging om Robin van Zanten de bal af te pakken, raakte de verdediger ook geblesseerd, maar kon gelukkig doorspelen. Monster controleerde na de openingstreffer de wedstrijd. De organisatie stond als een huis. De thuisploeg had niet het voetballend vernuft om de organisatie weg te spelen zodat veelvuldig de lange bal gehanteerd werd op de sterke Van der Valk. De aanvaller was vaak machteloos tegen de defensie van de Monsternaren evenals zijn collega’s Kester en Van der Ende. Ondanks dat Monster de wedstrijd in handen had, wist het geen kansen te creëren. De spitsen Ruud Zuyderwijk en Van Zanten konden weinig gevaar stichten, want de Honselse ploeg had in Van der Meer een extra slot op de deur. Pas na 32 minuten was er weer wat te beleven. Van Schie schoot buiten het strafschopgebied de bal weg, zag de bal tegen een tegenstander opkomen en met een flinke vaart het zestienmetergebied weer in gaan. Zuyderwijk kon niet tijdig bij de bal zijn om doeltreffend uit te halen. Invaller Mast was pas de vierde Honselse speler die gericht op de goal van Voskamp schoot. De Monsterse keeper had zeer veel moeite om de bal tot corner te verwerken. De laatste doelgerichte actie in het eerste bedrijf kwam van Zuyderwijk. De spits schoot vanaf ongeveer 25 meter op het doel van Van Schie. De doelman wilde de bal plukken, maar via zijn handen verdween de gemakkelijk pakkende de bal net naast. In het tweede bedrijf bleef Monster zakelijk spelen en wachtte het geduldig af wat Honselersdijk zou gaan doen. De thuisploeg kon niet echt aanzetten en maakte het de bezoekers niet moeilijk. Hoewel in derde minuut Honselersdijk de mogelijkheid kreeg op de gelijkmaker. Van der Valk ging goed door op links, Voskamp bokste zijn inzet weg waarna Koole de bal verkeerd raakte en naast schoot. De verdubbeling van de marge had na 52 minuten ook tot de mogelijkheden behoord. Van der Meer en Bouwman liepen elkaar in de weg en Zuyderwijk was de lachende derde. Zijn voorzet kwam bij Van Zanten die via een verdediger net naast schoot. Na 67 minuten spelen loste Patrick van der Ende weer eens een schot. Voskamp pakte de bal makkelijk. Na 75 minuten werd de marge verdubbeld. Een hoge bal in het Honselse strafschopgebied werd als laatste door Looye met zijn knie beroerd. Doelman Van Schie stond aan de grond genageld en zag de bal precies onder de lat het doel in vallen. Drie minuten late tikte Van Schie stijlvol een kopbal van Cees van der Kruk uit het doel. In het laatste kwartier van de wedstrijd zette Honselersdijk aan voor een slotoffensief, echter van echte kansen kon niet gesproken worden. Monster gaf wel enkele corners weg, maar deze spelhervatting leverde geen enkele keer gevaar op. In de laatste officiële minuut van de wedstrijd ontstond een ouderwetse scrimmage in het strafschopgebied bij Monster. Uiteindelijk was het Cees van der Kruk die de bal met buik en arm achter zijn eigen doelman werkte. De bezoekers kregen het nog even benauwd, want het zou toch niet weer gebeuren? Rendy van der Ende en Mike Mast waren de laatsten die het nog probeerden zonder dat het doeltreffend was. Alleen Mike Mast ontving een gele kaart. Unrestricted