8

Honselersdijk is Naaldwijk (za) de baas Door Marco Streefland Het vierde Telako toernooi is gewonnen door ’s-Gravenzandse SV. De eersteklasser speelde op de eerste avond van het toernooi gelijk tegen de gastheer (2-2) en wist op de slotdag met 5-0 te winnen van VOC. De organisatie was blij met de overwinning van “De Sport”, want bij winst van Naaldwijk zou de wisselbeker in bezit komen van de witkielen en zou er dus een nieuwe moeten worden aangeschaft. Kersverse eersteklasser Naaldwijk wist geen enkele wedstrijd te winnen en eindigde als vierde. VOC was tijdens de eerste wedstrijd met 2-1 te sterk en in de laatste wedstrijd was Honselersdijk met 1-0 te sterk. De wedstrijd tussen Naaldwijk en Honselersdijk had anders kunnen aflopen indien de Naaldwijkers beter met de kansen om zouden zijn gegaan. Het veldoverwicht was in de eerste 45 minuten voor de ploeg van trainer Edger Kuntz en ook na rust was Naaldwijk de controlerende ploeg. De patronen zijn duidelijk bij de Naaldwijkers alleen het scorend vermogen ontbreekt. Kuntz raakt echter niet in paniek en heeft vertrouwen in de toekomst. “We hebben 7 a 8 spelers erbij gekregen en hebben we gekeken welke mogelijkheden zij hadden. Vanaf nu is het duidelijk dat we naar de eerste competitiewedstrijd gaan toewerken. We weten nu wel wie gaan aanhaken en wie niet gaan aanhaken of in ieder geval wie 12 tot en met 18 gaat worden. Eigenlijk had ik stiekem gehoopt dat we een stuk verder waren.” De oefenmeester heeft de voorbereiding veranderd. Aanstaande dinsdag wacht Kozakken Boys voor de eerste selectie en een week later is er een treffen met Delta Sport. Dit is voor iedere speler nodig om aan het hogere spelpeil te winnen dat in de eerste klasse gespeeld wordt. “De lat wordt voor iedereen hoger. Je ziet dat we daar moeite mee hebben mede gezien de jonge groep. We hebben nog een paar weken te gaan en ik vertrouw erop dat het goed gaat.” Honselersdijk wist een van de weinige kansen, zo niet de enige goede kans, om te zetten in een doelpunt. Diep in de tweede helft keerde Pascal van Eck nog wel een inzet van Peter van der Valk, maar in de rebound was de doelman kansloos op de schuiver van Mike Mast. Duidelijk is dat trainer Roy Wasmus content is met de huidige selectie. Dit komt door de aanwas van enkele jeugdspelers en de terugkeer van de gestopte Rendy van der Ende en de van een blessure herstelde Jerry van der Meer. In de as wijzigt niet zoveel. Het vertrek van Jasper Bravenboer wordt opgevangen door Van der Meer, die fit oogt en vooral rust uitstraalt. Wasmus heeft in het centrum van de verdediging en op het middenveld een goed blok staan met Lennart Kester, Van der Meer, Ad Koole en Jasper Steringa. Deze spelers zullen doelman Tom van Schie de rust geven en goede coaching geven bij zijn entree als eerste doelman van Honselersdijk. Uitslagen Honselersdijk-’s-Gravenzandse SV 2-2 Honselersdijk: Peter van der Valk, Patrick Kester ’s-Gravenzandse SV: Rens de Jonge, Eric van der Meer Naaldwijk (za)-VOC Naaldwijk: Regilio Reincke VOC: Bas Kraan, Braca Antonio Honselersdijk-Naaldwijk (za) Mike Mast 1-0 1-2 Unrestricted