9

Wedstrijd 1 4 september 2004, 14:30 uur Smitshoek – s.v. Honselersdijk: 4-2 Groot Naaldwijk Marco Streefland, d.d. 05-09-2004 Smitshoek-Honselersdijk 4-2 (1-2) De druiven waren zuur voor Honselersdijk. In de eerste officiële competitiewedstrijd ooit tegen Smitshoek werd een 4-2 nederlaag geleden en met een beetje meer geluk had er zelfs meer ingezeten. Het elftal van trainer Roy Wasmus speelde een zeer goede eerste helft, maar zakte na rust volledig in. “Ik sta hier met een katterig gevoel. We waren in de eerste helft heer en meester. Het mag niet zo zijn dat je een 2-0 voorsprong weggeeft en met een 4-2 nederlaag van het veld loopt. Vlak voor rust werd het 2-1 en vlak na rust 2-2. Daarna was het gedaan.”, aldus Wasmus. In het eerste bedrijf speelde Honselersdijk zeer goed voetbal en dat resulteerde na ruim een kwart wedstrijd in de openingstreffer. Erik van Velden kreeg een crosspass en zette met zijn “verkeerde” been voor. Patrick Kester wist de bal koppend achter de doelman van Smitshoek te krijgen. Nog geen tien minuten later verdubbelde Patrick van der Ende de score. De thuisploeg speelde achterin op lijn en dat wist de spits goed uit te spelen. Er leek niets aan de hand voor Honselersdijk. Smitshoek wijzigde de speelstijl en bracht een middenvelder dichter bij de twee spitsen. Echte kansen leverde het niet op, echter vlak voor het rustsignaal werd de bal niet goed weggewerkt en profiteerde de thuisploeg van de onoplettendheid. Wasmus gaf in de rust zijn pupillen mee om scherp aan de laatste 45 minuten te beginnen. Binnen vijf minuten lag toch de bal achter de Honselse doelman. Dit bleek een klap te zijn voor Honselersdijk en dit werkte de resterende speelminuten door. Honselersdijk kreeg nog een kans via invaller Mike Mast. Zijn schot kwam via de paal weer terug het speelveld in, maar in de rebound kon Van Velden de bal niet goed raken. Smitshoek profiteerde van de dip bij de bezoekers en wist uiteindelijk met 4-2 te winnen. Alleen Ard Koole ontving een gele kaart. Website v.v. Smitshoek Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het in de eerste helft voornamelijk Honselersdijk dat het spel maakte. Smitshoek begon onwennig en leek deze eerste wedstrijd in de 2e klasse last van zenuwen te hebben. Honselersdijk profiteerde daarvan en wist in de 24e minuut op een 0-1 voorsprong te komen door een doelpunt van Patrick Kester. Smitshoek kende een moeilijke fase en moest uiteindelijk toezien hoe Patrick v.d. Ende Honselersdijk in de 40e minuut zelfs op 0-2 bracht. Kort daarna kon Smitshoek eindelijk iets terug doen. In de 43e minuut wist Rob Mulder op aangeven van Leonard ’t Hart Smitshoek op 1-2 te brengen en keerde het tij. Na de thee wist Smitshoek de onzekerheid van zich af te schudden. Bas Kurvers bracht spits Bob de Boer in stelling die de gelijkmaker op het scorebord zette. Er werd met meer overtuiging gespeeld en Honselersdijk werd vaker in het defensief gedwongen. Dit leidde tot een aantal fraaie acties waaruit uiteindelijk Bob de Boer in de 73e minuut Smitshoek op 3-2 winst wist te brengen, na een fraaie pass van Rob Mulder. Laurens van der Heijden tenslotte wist de voorsprong voor Smitshoek verder uit te bouwen. Na aangeven van Patrick de Jong tekende hij voor de 4-2. Trainer de Rover bracht Tim Kurvers, Nilton Borges en Maurice Sleurink in voor resp. Bob de Boer, Rob Mulder en Leonard ’t Hart. Deze laatste ontving een gele kaart van de uitstekende leidende scheidsrechter Doornheim. Einstand Smitshoek – Honselersdijk 4-2. Unrestricted