12

Wedstrijd 13 (competitiewedstrijd 6) Honselersdijk – Rijnmond Hoogvliet Sport: 2-0 (1-0) Zaterdag 13 Oktober 2007, 14:30 uur Na de 2-2 vorige week tegen KMD moesten wij nu maar eens de 3 punten mee naar huis nemen. Na het beginsignaal van de zeer zwak fluitende arbiter van dienst en nadat de thuisploeg binnen 2 minuten 2 corners mocht nemen, nam RHS het initiatief en binnen 10 minuten kregen wij de ene kans na de andere kans, de een nog mooier dan de ander. Voorzet van Xander Koster naar Francis van Stee, die in plaats van de bal langs de grond het doel in te schieten, de bal hoog in het kruis wilde schieten, maar dat moet je natuurlijk niet doen bij een doelman van ongeveer 2 meter lengte. Vrije trap Remco de Jong voor de voeten van Kevin Story die direct uithaalde maar de bal werd van richting veranderd en verdween naast het doel. Vervolgens werd Francis van Stee aangespeeld , speelde zich mooi vrij , omspeelde de doelman en stond voor een leeg doel. De inzet was echter zo slap dat de bal toch nog door een aanstormende verdediger van Honselersdijk van de lijn werd gehaald. Deze honderd, wat zeg ik een tweehonderd procent kans had de dikverdiende voorsprong moeten zijn, die RHS op dat moment aan zelfvertrouwen had kunnen helpen, want iedereen was het er over eens dat de Hoogvlietse formatie binnen tien minuten gewoon op een 0-3 voorsprong had moeten staan. Na 15 minuten zag je de wedstrijd een beetje kantelen, hoewel RHS toch het beste van het spel bleef houden. De wedstrijd ging redelijk heen en weer met ook kansen over en weer. In de 38ste minuut kreeg RHS via Xander Koster weer een kans op de openingstreffer, maar het schot eindigde in het zijnet. En dan gebeurde het toch weer. In de 42 ste minuut werd een aanvaller van Honselerdijk in duidelijk buitenspel positie aangespeeld (zeker 2 a 3 meter), maar de vlag van de Hoogvlietse grensrechter bleef naar beneden en toen de hoogvlietse doelman omspeeld werd was het niet zo moeilijk om de op dat moment onverdiende 1-0 voor de thuisploeg binnen te schieten. RHS was even de kluts kwijt want nog geen 2 minuten vergat de thuisclub de 2-0 te scoren. Ruststand derhalve 1-0 voor Honselersdijk. Na de rust waarin Kevin Story vervangen werd door Jermain Paskald,werd het binnen 3 minuten dan toch 2-0 voor Honselersdijk na een uitval met toch weer een luchtje van buitenspel. Hierna deed RHS er van alles aan om in ieder geval toch een gelijkspel eruit te halen, hetgeen niet lukte. Conclusie is dat de uitslag niet altijd het wedstrijdverloop aangeeft ,want het spel van de Hoogvlietse formatie waarin weer veel strijd geleverd werd ontbeerd het benutten van de kansen die in ieder geval steeds meer gecreëerd gaan worden. Danny Ketting werd vervangen door Richard den Besten en Francis van Stee door Robin Sijbrands. Gele kaarten RHS: Kris de Oude, Kevin Bleijenberg, Martijn Kruit, Sander Kerseboom Wat ook opvalt is dat tegenwoordig de gele kaarten voor praten wel erg snel getrokken worden terwijl aanslagen op enkels etc. maar zelden met een kaart bestraft worden. De arbiters mogen ook best eens wat zelfkritiek hebben, want deze man maakte door zijn optreden alleen maar irritatie los, wat hij dan weer met geel oploste. Ook werd de trainer van Honselersdijk nog meer rood weggestuurd, waar de arbiter dit ook gewoon met een mondelinge waarschuwing kon afdoen, mede daar na afloop de man zelf nog verklaarde dat de trainer geen enkele beledigingen aan zijn adres uitte. Dus de les voor onze spelers is dan ook om niet re reageren op besluiten van scheidrechters, maar gewoon weg te lopen, maar in ieder geval niet te blijven mekkeren, want geel voor praten is toch gewoon een hele kaart en geen halve meer. RHS; Carlos Nobbenhuis, Danny Ketting (Richard den Besten), Martijn Kruit, ander Kerseboom, Remco de Jong, Kris de Oude, Kevin Bleijenberg, Kevin Story (Jermain Paskald), Richendel Petrona, Francis van Stee (Robin Sijbrands), Xander Koster Joop de Jong