13

Wedstrijd 14 (competitiewedstrijd 7) Honselersdijk – YVV de Zwervers: 1-1 (1-0) Zaterdag 20 Oktober 2007, 14:30 uur Boeiend laatste half uur levert geen drie punten op voor IJvv Door Dimitri Metgod Na het verlies van vorige week bij Monster moest IJvv de Zwervers naar Honselersdijk, waar het 3 weken geleden werd afgelast. Beide ploegen stonden gedeeld 7de op de ranglijst met 9 punten uit 6 wedstrijden. Die gelijke stand bleef ook na afloop staan, 1-1. Enige zorg voor Wim Schouten was dat op Maasdijk na IJvv de Zwervers de minst scorende ploeg uit onze afdeling is. De eerste helft begon niet goed en Honselersdijk krijgt dan ook gelijk na 2 minuten een kans tegen via de nummer 10 van Honselersdijk die op doelman Pille stuit. Na een goede actie op het middenveld wordt Roman Helms in de 4de minuut de diepte in gestuurd, kan vanaf 10 meter uithalen maar besluit de bal breed te leggen op….. niemand, maar wonder boven wonder komt de bal weer voor zijn voeten maar kan niet goed schieten. Dan is er een periode met veel balverlies, weinig creativiteit en een erg laag tempo van beide kanten. Doordat de Zwervers niet kort verdedigd kan nummer 4 van Honselersdijk na 39 minuten vrij uithalen van 20 – 25 meter en verrastte daarmee bijna de doelman van de Zwervers, maar die kan de bal net over zijn doel tot hoekschop verwerken. In de tweede helft waar aanzienlijk beter wordt gevoetbald door beide ploegen, mede doordat die doorkrijgen dat als ze winnen 3 punten loskomen van elkaar. In de 51ste minuut wordt er hands gemaakt door een verdediger van Honselersdijk op de rand strafschopgebied. Roman Helms staat achter de bal en schiet maar door een uitstekend been in de muur verdwijnt de bal naast het doel van de enorm lange doelman van Honselersdijk. Een paar individuele acties langs de zijlijn is het enige wat nog een beetje voor leven in de brouwerij zorgt. In de 66ste minuut mag Honselersdijk een corner nemen en die wordt goed ingeschoten door een Honselersdijk speler, maar op de doellijn staat Wesley Wouden die de bal tegenhoudt en Emin Yavuzel ruimt de bal op en zo blijft die kans een kans en geen doelpunt. In de 70ste minuut word de nummer 10 van Honselersdijk de diepte ingestuurd en door het verkeerd inschatten van de bal staat Bas den Hartogh in een wak en komt de nummer 10 uit de rug van Emin vandaan, controleert de bal gaat om de keeper heen en schiet de 1-0 op het scorebord. Dan wordt de Zwervers ineens wakker en gaat het tempo omhoog en komen de Zwervers uit hun schulp, waardoor het meer kansen kreeg. Zo gaat een kopbal van Peter Das net naast via een voorzet van Gwen. Dan word er in de 86ste minuut wederom hands gemaakt in het 16 meter gebied door een speler van Honselersdijk, maar de twijfelend fluitende arbiter ziet dit niet. Een corner van de Zwervers word goed ingekopt door Niels Kasius maar ziet zijn bal voorlangs het doel gaan. Een minuut later krijgt Jeffrey Boslooper de bal teruggelegd door Bas en schiet de bal net over het doel. Dan toch loon naar werken; Bas den Hartogh krijgt de bal aangespeeld in de 16 meter door Marco van Lien met zijn rug naar het doel. Hij weet te draaien, kapt de speler uit op z’n Bergkamps en schiet de bal onder de keeper van Honselersdijk door 1-1 in de 90ste minuut. Daarna volgt er niet zo heel veel meer. Deze wedstrijd verdiende ook niet echt een winnaar.