2

Wedstrijd 1 (vriendschappelijk) Honselersdijk – SC Voorland: 2-3 (2-0) Zaterdag 4 augustus 2007, 13:00 uur In de eerste oefenwedstrijd gaf S.V. Honselersdijk goed partij tegen het in de eerste klasse uitkomend Voorland. Het eerste had voor de rust diverse kansen, zoals te zien op de foto's. Japser Steringa kopte o.a. op de paal. S.V. Honselersdijk nam voor de rust een 2-0 voorsprong door doelpunten van Morad Naimi (zie foto drie) en Jasper Steringa. De laatste uit een fraaie vrije trap. Na de rust gaf Voorland wat meer gas en boog de achterstand alsnog om naar een 2-3 voorsprong. De lucht was de laatste twintig minuten duidelijk op bij het eerste. Toch een niet verkeerde oefenpot. De eerste wedstrijd zit erop! Vandaag speelde Voorland haar eerste wedstrijd van het seizoen 2007/2008 uit tegen Honselersdijk, uitkomend in de 3e klasse, vooral om weer een beetje ritme op te doen. Alle spelers kwamen natuurlijk aan bod en de één is zo kort na de start van de voorbereiding duidelijk verder als de ander. Voorland startte redelijk, demonstreerde rust aan de bal en creëerde zichzelf ook wel enige kansjes. Honselersdijk voetbalde waar het kon lekker mee en probeerde onder de druk uit te komen. Het kwam ook op voorsprong na lankmoedig handelen, in balbezit, binnen de Voorland ploeg. Eén van de spitsen pikte de bal op en liep recht op de goal af en tekende met een bekeken schuiver de 1-0 aan. Voorland voetbalde vrolijk door waar het gebleven was en kreeg kansen op de gelijkmaker maar scoorde niet. Dat deed Honselersdijk nog wel een keertje vlak voor rust. Uit een prima genomen vrije trap verdween de bal strak in de kruising; 2-0. Na rust werden bij Voorland vele wisselingen toegepast en werden de duimschroeven bij onze tegenstanders aangedraaid. Het was in de 59e minuut Etienne Olf die de 2-1 aantekende en slechts twee minuten hierna bekroonde Juul Emnuelson een sterk optreden met de 2-2. Dat wederom Etienne Olf ook nog de 3-2 aantekende in de 79e minuut was slechts een bescheiden afspiegeling van de verhoudingen in, met name, de tweede helft. Een hele nuttige oefenwedstrijd in een geheel andere omgeving tegen een leuke tegenstander waar we uitstekend ontvangen werden. Honselersdijk, hiervoor onze dank.