24

Wedstrijd 27 (competitiewedstrijd 15) YVV De Zwervers – Honselersdijk: 1-1 (0-1) Zaterdag 16 Februari 2008, 14:30 uur De Zwervers en Honselersdijk delen de punten in vermakelijk duel. Duel met veel kansen over en weer verdiende echter geen winnaar! Op deze koude maar uiterst zonnige februari zaterdag waren wij de gastheer voor de SV. Honselersdijk. De uitwedstrijd had ook een hoog amusementswaarde en eindigde ook in een 1-1 gelijkspel. Honselersdijk en de Zwervers zijn gelijkwaardig, beide middenmotors en beide vorig seizoen uit de 2e klasse gedegradeerd. In het eerste kwartier zien we een fel de Zwervers, enkele kansen krijgend en creërend . Uit een vrije trap in de 6e minuut , hard geschoten door Dimitri, maar net over het doel van de boomlange Honselersdijkse keeper Tom van Schie. De Zwervers, door enkele schorsingen, overgehouden uit het duel met vorige week, speelt in deze fase naar behoren. Maar naar mate de wedstrijd vordert , wordt Honselersdijk sterker in in het eerste kwartier nog , krijgen de Westlanders ook grote kansen welke maar net naast en over het doel gaan. Gaandeweg de eerste helft wordt de wedstrijd wat rommeliger door wat blessures aan beide zijden. Honselersdijk wordt wat sterker , mede door de wat slordige momenten van de Zwervers. In de 38e minuut is het toch Honselersdijk dat de score opent, Morad Naimi schiet met een halve omhaal de 0-1 achter Ton. In de slotfase van de eerste helft komen er nog wat mogelijkheden voor de Zwervers om de gelijk te maken, maar de 0-1 is de ruststand. In de tweede helft komt de Zwervers met 2 verse wisselspelers, Nick Hensepeter en Jim Bruggeman goed uit de startblokken. Er komen kansen , en uit een van deze kansen kan een Honselersdijk verdediger de bal maar net over zijn eigen doel koppen om een doelpunt te voorkomen. In de 65 minuut een mooie aanval van de Zwervers, komt bij Nebosja terecht en hij geeft een mooie assist op Jim . Jim schiet de bal langs de Honselersdijker goalie 1-1. Na deze gelijkmaker komen er over en weer grote kansen om de score uit te breiden. Nick komt niet lang na de gelijkmaker , in de vrije ruimte alleen voor de keeper maar speelt de bal te ver voor zich uit, waardoor de keeper de bal kan oprapen. Ook Jim onderschept een te zacht teruggespeelde terugspeelbal van een van de Honselersdijkse verdedigers. Hij wil de bal langs de keeper in het doel schieten, maar zijn schot is krachteloos, zodat de keeper deze aanval onschadelijk kan maken. Dit was de mogelijkheid om de winst naar ons toe te trekken. In de slotfase krijgen de Westlanders nog 2 dotten van kansen, maar gelukkig is onze keeper ook een goede, en maakt ook deze kansen onschadelijk, de een met zijn voet de ander kan hij net over het doel tikken.Ook Nebosja krijgt nog een kopbalkans maar ook die gaat er niet in. Al met al een verdiend gelijkspel, beide teams wilde wel, maar lukte het niet. Zo was de terechte reactie op de website van Honselersdijk en daar kan ik me goed in vinden. De instelling was wel van beide teams 100 %. De opstelling : 1. Ton Pille; 16. Emin Yavuzel, 4, Misha Tomasic, 8. Michael Bakker, 5. Roy Hartog; 7. Jeffrey Boslooper,(46e min. 12. Nick Hensepeter) 10. Nebosja Miletic, 15, Wesley Wouden; 9. Roman Helms, 6. Dimitri Metgod, 14 Gwen Schrijn ( 46e min 17. Jim Bruggeman). PvP