5

Wedstrijd 6 (bekerwedstrijd 2) ’s-Gravenzandse V.V. – Honselersdijk: 0-1 (0-1) Zaterdag 25 augustus 2007, 14:30 uur De eerste overwinning voor het eerste is een feit. S.V. Honselersdijk won het bekerduel tegen 's-Gravenzandse VV met 0-1. Al na 1 minuut en 54 seconden stond de 0-1 op het scorebord. Een solo van Ali Oulal Massoul werd gestopt (zie de foto's). De meegelopen Roel van Meurs schoot de terugspringende bal echter keurig in het doel. S.V. Honselersdijk speelde een goed eerste half uur. De tweede helft was duidelijk voor 's-Gravenzandse VV, dat vier zekere doelpunten gestopt zag worden door Tom van Schie. Net als vorige week was de organisatie na de rust wat minder bij het eerste. Toch pakte de ploeg de winst in de eerste derby. En dat telt. Wedstrijd 7 (bekerwedstrijd 3) VELO. – Honselersdijk: 9-1 (3-1) Dinsdag 28 augustus 2007, 19:00 uur Een zeer ruime zege op een zwakke tegenstander. Al snel stond VELO met 1-0 voor toen Dave Buytelaar een van de paal terugkomende bal (schot Maurice Schooneman) in het doel kon werken. VELO bleef het initiatief houden. In de 25e minuut werd Sven Verbeek binnen de 16 meter neergelegd, waarna de strafschop vakkundig door Maurice Meeuwisse werd benut (2-0). Bij een vrije trap van Honselersdijk was de organisatie even weg en kon de tegenstander terugkomen tot 2-1. Maar voor rust werd het nog 3-1 toen Gerben Koop uit een corner van Maurice Schooneman de klutsbal in het doel kon tikken. Ook na de thee had VELO volledig het initiatief en vielen er nog zes doelpunten. Dave Buytelaar 4-1 (pass Maurice Schooneman), Sven Verbeek 5-1 (pass Maurice Schooneman), Joeri Verbeek 6-1 (diepe bal Rick Bentvelzen), Maurice Schooneman 7-1 en 8-1 (voorzet Lorenzo van der Meer) en tot slot wederom Sven Verbeek met de 9-1 (voorzet Maurice Schooneman). Een goede generale, maar as. zondag bij de 1e wedstrijd van de competitie zal het zo makkelijk niet gaan. Veel succes. Na de 1-2 winst op 3e klasser Honselersdijk en 1-3 verlies tegen 3e klasser V.E.L.O moest er minimaal gewonnen worden van 2e klasser s'Gravenzande VV.Een moeilijke opgave omdat trainer Madjo Dewus een aantal spelers moest missen vanwege blessures.En zelfs bij winst was de s.v Wateringse Veld afhankelijk van de andere wedstrijd. Maar na een goede wedstrijd werd er gewonnen met 3-1alleen wist V.E.L.O ook te winnen en zelfs met 9-1 waardoor uitschakeling toch een feit was.Maar om in deze sterke poule toch als mede winnaar uit te komen en dan op doelsaldo te verliezen biedt toch perspectieven voor in de competitie dus kunnen we vol goede moed de 1e wedstrijd uit tegen s.v. Erasmus tegemoed gaan.