8

Wedstrijd 9 (competitiewedstrijd 2) Excelsior Pernis - Honselersdijk: 1-0 (1-0) Zaterdag 8 September 2007, 14:30 uur Na de goede overwinning van vorige week stond vandaag de de wedstrijd tegen Honselersdijk op het programma. Deze ploeg degradeerde vorige jaar uit de 2e klasse en word dit jaar getipt als 1 van de kanshebbers voor de titel. Vanaf het begin pakte Excelsior Pernis het initiatief en combineerde naar harte lust. Honselersdijk liep achter Pernis aan en moest ook toezien dat Aad Bozuwa na 3 spelen zijn 1e kans kreeg. Hij schoot de bal echter over het doel heen. Honselersdijk hanteerde veel de lange bal maar de Pernisse defensie kon de ballen elke keer weer onderscheppen en bouwen aan een nieuwe aanval. Het was echter Honselersdijk dat bijna op 0-1 kwam uit een corner maar de aanvaller kopte de bal naast. Excelsior Pernis bleef combineren en voetballen en wist een aantal kansen te creeren maar het wist net niet te vinden. Na 35 spelen in de 1e helft is het Aad Bozuwa die Excelsior Pernis met een wonder schone treffer verdient op 1-0 zet. Aad Krijg de bal in zijn loop mee en ziet de (lange) doelman van Honserlersdijk te ver voor zijn doel staan en lobt de bal over de doelman heen. Dit was tevens de ruststand. Na rust was het Excelsior Pernis dat Honderlersdijk liet komen maar de solide defensie van de Pernissers wisten elke lange bal te onderscheppen en uit de verdedigen. Als Pernis de counters beter had uitgespeeld had het in deze fase uit kunnen lopen na een veilige marge. Doordat deze goal niet viel bleef de ploeg uit Honselersdijk in de wedstrijd maar het moet voor de mannen frustrerend zijn geweest dat ze geen gaatje konden vinden en de gelijkmaker te forceren. 9 minuten in blessure tijd is het echter Bob de Boer die Honselersdijk bijna helpt. Na wederom een lange bal is het Bob die de bal op zijn knie krijg en deze verdwijnt naar de bovenhoek maar Dennis v Bokkum weet de bal uit het doel te houden en zo won Excelsior Pernis ook zijn 2e wedstrijd. Volgende week speeld Excelsior Pernis uit tegen Maense om 14.30 uur.