9

Wedstrijd 10 (competitiewedstrijd 3) Honselersdijk - Maasdijk: 2-1 (1-1) Zaterdag 15 September 2007, 14:30 uur De derby tegen Honselersdijk is door Maasdijk met 2-1 verloren, maar de tien spelers van Maasdijk konden na afloop met opgeheven hoofd het veld verlaten. Tot de 31e minuut stonden er van elk elftal nog elf spelers in het veld, maar een eenvoudige terugspeel bal op Mark van Vliet bracht de betrouwbare linker verdediger van Maasdijk in de problemen, de bal kon gemakkelijk uitverdedigd worden, of naar de doelman terug gespeeld worden, maar Mark van Vliet koos voor een duel met een aanvaller van Honselersdijk, een duel wat uiteindelijk resulteerde in strafschop voor Honselersdijk en een directe rode kaart voor Mark van Vliet, die hiermede zijn ploegmakkers zwaar dupeerde. De toegekende penalty werd door Morad Naimi onberispelijk ingeschoten. Maar tien minuten later was de stand weer gelijk, een vrije trap in het voordeel van John Sonneveld werd door Rob Vellekoop ingeschoten in de korte hoek, daar waar iedereen een voorzet had verwacht, zelfs de boomlange keeper Tom van Schie was kansloos. 1-1 was tevens de ruststand. In de tweede helft kwam Honselersdijk al snel op voorsprong, een voorzet van de snelle Mike Mast kwam op het hoofd van Morad Naimi en in de uiterste hoek was doelman van Staalduinen verslagen 2-1. Maasdijk ging driftig op zoek naar de gelijkmaker, geen moment was het zichtbaar dat Maasdijk met een man minder speelde, er werd heel hard gewerkt door de Maasdijkers met een uitblinkende Leo Mulder en Erik Groenheide, op het middenveld sjouwde René Visser voor wat hij waard was. In de laatste fase van de wedstrijd werd Maasdijk keeper Dennis van Staalduinen zelfs toegevoegd aan de aanval, van zijn voeten kwamen diverse passes bij zijn collega aanvallers. Maar helaas het mocht niet baten, het dik verdiende gelijk spel voor Maasdijk bleef uit en de oranjehemden konden juichend het veld verlaten. In het elftal van Maasdijk werd de geblesseerde Dennis Wennekers nog vervangen door Martin de Zeeuw en in de tweede helft nam Piet v.d. Salm de plaats in van de moegestreden John Sonneveld. Op eigen veld moet Maasdijk a.s. zaterdag aantreden tegen het onbekende Maense uit Rotterdam, indien de spelers van Maasdijk dezelfde strijdlust kunnen opbrengen als afgelopen zaterdag, dan moet er wat te winnen zijn tegen Maense. De wedstrijd aan de Lange Kruisweg begint om 14.30 uur en uiteraard worden er weer veel Maasdijk supporters verwacht.